Skocz do zawartości

[koronka] trwałość elementów

OrzelPiotr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kaseta XT cs-m771 po około 4500-5000 km przestała się dogadywać z nowym łańcuchem, zawsze pracowała z XT-kami (hg94) i jednym XTR (CN-M980) - to właśnie na nim zauważyłem, że 11 przeskakuje, tym samym, zakupiłem adekwatną koronkę (również XT) a właściwie dwie 11 i 13(na później), po skończeniu tego XTR-a, i założeniu łańcucha XT okazało się, że 11 (po 900-1000km) również odmawia współpracy a przy okazji skończyła się też koronka 13.

Czy to możliwe, że jeden łańcuch + przebieg góra 1000 km (żadnych wyścigów, warunki umiarkowane) mógł unicestwić nową koronkę.

Gdzie szukać winnych czy trafiłem na jakąś podróbę, czy ten XTR taki groźny dla koronek XT ???

• Mod Team
Napisano

Jak łańcuch kiepski to czemu nie, mi raz łańcuch załatwił XTka w 700km. A to że kupiłeś XT, nie koniecznie XT być musiało, bo po wyglądzie to ciężko rozpoznać.

Napisano

Co do łańcuchów to raczej nie sądzę, że kupiłem podróbę - wszystko pasowało, oznaczenia, profil, drążenia, piny a przede wszystkim pracowały poprawnie - pominę fakt, że to już 15 czy 20 zakup w tym samym sklepie. Natomiast bardziej kieruje podejrzenia w stronę koronek bo jakby nie patrzeć reszta kasety jest ok. usterka tyczy się tylko 11. Jeśli po następnej wymianie łańcucha będzie skakać również 13 to wszystko będzie w miarę jasne.

Ogólnie chyba jeszcze raz się skusze na koronki
http://allegro.pl/koronki-xt-10rz-csm771-komplet-11-13-15-17z-nowe-i3395492321.html

i zobaczymy co się stanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...