Skocz do zawartości

[kaseta] Rozmiar koronek

RedTrek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zakupiłem kasetę Shimano HG-51 z koronką największą 30T, w związku z tym pytanie czy czasem to nie za mało, czy do klasycznego MTB nie powinno być raczej min. 32T i więcej ???

...wiadomo wszystko zależy od użytkowania roweru, głownie po lesie (za rok może jakiś PolanBike).

Pozdr.

Napisano

poprzednią starą miałem większą a z tą nie miałem okazji jeszcze jeździć dopiero co skręciłem kasetę...  po zamontowaniu na piaście wydała mi się taka malizna ta największa koronka

• Mod Team
Napisano

Największa wykorzystywana jest tylko na długich i stromych podjazdach. jak dużo takich nie jeździsz nie odczujesz różnicy, a zawsze parę g mnie :)

Czemu kupowałeś HG50 jak niewiele drożej jest HG51?

Napisano

Sznib dzięki za zwrócenie uwagi :) sorki za błąd zakupiłem kasetę HG-51 (nie wiem dlaczego miałem w pamięci HG-50)

Napisano

Witam

Zakupiłem kasetę Shimano HG-51 z koronką największą 30T, w związku z tym pytanie czy czasem to nie za mało, czy do klasycznego MTB nie powinno być raczej min. 32T i więcej ???

...wiadomo wszystko zależy od użytkowania roweru, głownie po lesie (za rok może jakiś PolanBike).

Pozdr.

A co masz z przodu?

Jeżeli 3 blaty, to wystarczy aż nadto.

Napisano

Przód trzy blaty więc ok, szukałem tematów podobnych ale jakoś nie znalazłem takich o charakterystyce wielkości koronek

Wielkie dzięki za rozwianie wątpliwości :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...