Skocz do zawartości

[kola] gorskie na szose

tomaaso

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Chcialbym posmigac troche goralem po asfalcie.... mysle nad kupnem 2 kol z jakimis slikami? co sadzicie o takim rozwiazaniu? Jaki bylby najtanszy sensowny zestaw? a moze przekladac opony na seryjnych felgach?

Napisano

mam do sprzedania gipiemme mount za 60zl. ale niestety tylko odbior osobisty.

obrecze sa dosc dobre na asfalt, maja tylko 16 szprych, wiec do niczego innego sie nie nadaja...

Napisano

Witam! Chcialbym posmigac troche goralem po asfalcie.... mysle nad kupnem 2 kol z jakimis slikami? co sadzicie o takim rozwiazaniu? Jaki bylby najtanszy sensowny zestaw? a moze przekladac opony na seryjnych felgach?

jak chcesz po asfalcie ,to moze zastanow sie nad jakimś zestawem 28' koł , od raz uz oponami ..

zazwyczaj do ramy z górala pasują koła 28 calowe ,wiem bo sprawdzałem w obu moich rowerach ,ale lepiej sprawdź to u siebie ..

jak ma sz amor ,to moga byćproblemy z przodu ..

ale potem nie wiem czy Ci v-ki łapną to koło ..

wiec moze faktycznie same slicki

pozdrawiam

Napisano

podepne się bo po co śmiecić kolejnym tematem:

czy jest jakiś problem z szerokością obręczy jeśli zmieniam oponkę na sporo węższą ? tzn seryjnie miałem opony 1,95 cala szerokości a chce założyć slicki na 1.0 czy 1.25 - czy więc opona nie będzie luźna na obręczy ? czy może to miejsce styku opony z obręczą zawsze jest takie samo a dopiero dalej opona się poszerza ?

z góry dzięki

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...