Skocz do zawartości

[2500zł] Rockrider 6.5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zastanawiam się nad kupnem tego oto roweru http://www.decathlon.pl/rockrider-65-id_8208678.html i pytanie mam do was ,czy taki rower będzie spełniał moje oczekiwania głównie jeżdżę po lesie i polach waga to 72kg wzrost ok. 180 na rower mogę przeznaczyć 2000-2500 zł jeszcze się zapytam jaki tam jest amortyzator przedni będzie on spełniał swoją rolę ?

Czy może wybrać jakąś inna firmę,dodam jeszcze że posiadam teraz Rockraidera (nie wiem jaki model) już 3 sezon i wymieniałem w nim tylko łańcuch i kasetę wiec tak firma ma u mnie bardzo dużego plusa i to od niej wolałbym nowy rower.

POZDRAWIAM

Napisano

Jeśli jednak chcesz fulla, to Rockrider 6.5 jest niezłym wyborem, ma amortyzator Suntour XCR , powietrzny damper, hamulce hydrauliczne i 120 mm skoku zawieszenia, do tego osprzęt na przyzwoitym poziomie, na pewno sprawdzi się w warunkach o jakich pisałeś.

Napisano

Akurat w tym Cayonie amortyzator nie jest lepszy :blink: , pozostały osprzęt jest częściowo lepszy, jednak nie będzie to w praktyce odczuwalne (ewentualnie przednia przerzutka, ale tą za rozsądne pieniądze można zmienić), za to wygoda na rowerze full jest odczuwalna :)

Napisano

Tak patrzę, że podajesz najróżniejsze typy rowerów - od full'a, przez hardtail'e 26", 27,5", na 29" kończąc. Może okreśł najpierw czego w ogóle szukasz, bo tak może być ciężko, gdyż rozmiar kół to w głownej mierze kwestia preferencji. Ja też się napaliłem na 29er'a, ale ostatecznie kupiłem rower na kołach 26", bo nie widzę sensu dopłacać za sam fakt posiadania większych kół. No i u mnie dochodziła jeszcze kwestia stylu jazdy - lubię poszaleć, a większa obręcz to mniejsza wytrzymałość.

Napisano

Szukam roweru na 26 mam na wydanie ok 2300 zl i szukam czegoś konkretnego więc się was pytam ,bo nie chce kupić czegoś beznadziejnego chodzi mi głownie o rower do lasu na polne dróżki z dobrym amortyzatorem a nie jakieś XCM itd

znalazłem coś takiego http://www.bikko.pl/rower-gorski-unibike-evolution-2013.html , http://www.bikko.pl/rower-gorski-kellys-magic-red-2011.html warte swojej ceny ?

Pomoże ktoś porównać te dwa modele ?

Napisano

Kellys ma lepszy amortyzator przy zbliżonym pozostałym osprzęcie, więc wypada dużo lepiej cenowo, tylko nie wiadomo na ile sklep jest sprawdzony ...

Napisano

Z tego co czytałem to ten sklep zbiera godne opinie,mam pytanie czy jak wezmę przesyłkę kurierską,tam jest napisane ze odkręcana tylko kierownica rozumiem że manetki itd są poprzykręcane tak ?

Napisano

Poskładać to znaczy ? jeżeli chodzi o składanie roweru od początku mnie nie interesuje :) nie wiem co miałeś na myśli pisząc ,,poskładać" a co powiecie o firmie KELLYS warta uwagi ?

Napisano

Mogę dostać rockaridera 8.1 za przystępną cenę 500 zł taniej niż nowy stan idealny co sądzicie o takim wyborze zamiast tego kellysa wydaje mi się bardziej opłacalny.

Napisano

Mogę dostać rockaridera 8.1 za przystępną cenę 500 zł taniej niż nowy stan idealny co sądzicie o takim wyborze zamiast tego kellysa wydaje mi się bardziej opłacalny.

Jeżeli 8.1 za ok. 2200 to jest to najlepszy wybór. Na pełnym x7 + avid elixir 3 nie ma konkurencji jeśli chodzi o osprzęt w normalnej cenie, a w tej to już masakruje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...