Skocz do zawartości

Siła z jaka należy dokręcić koła

GeNetic

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ponownie. Jak w temacie. Kola mam na szybkozamykacze , jednak zastanawia mnie z jaka sila powinny byc one dokrecone ? Zona w rowerze miala tak ze dopychalem szybkozamykacze bez wiekszego wysilku dwoma palcami, u znajomego w rowerze tez po ustawieniu i dopychaniu szybkozamykacza tez nie trzeba bylo uzywac wiekszej sily robilem to dwoma palcami. U siebie musialem zmienic zacisk tylnego kola no i dokrecic luz na osce w przednim dlatego stad to pytanie. Jakie moga byc skutki zbyt lekkiego dokrecenia ? A jakie zbyt mocnego ? (Majac na mysli mocno rozumiem przez to zamkniecie szybkozamykaczem do ktorego trzeba wlozyc duzo sily ale nie nie mowie tutaj o zadnych mlotkach czy dopuchaniu noga :D ) Finalnie naswietlcie mi prosze jak mam to mniej wiecej zrobic czy tak jak u laski i kumpla czy moze troszke mocniej ale bez przesady zeby sie nie szarpac ? Rower to Author Egoist.

Pytalem znajomego to stwierdzil ze on ma dopierniczone tak ze bym tego nie ruszyl ale wydaje mi sie ze to lekka przesada...

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...