kato39 Napisano 3 Lipca 2013 Napisano 3 Lipca 2013 witam posiadam hamulec shimano slxale pękł przewód czyt da się to naprawić złączka lub coś podobnego? lub czy są jakieś zamienniki nierowerowe przewodów
tobo Napisano 3 Lipca 2013 Napisano 3 Lipca 2013 Przewody są dostępne na metry, do tego trzeba kupić końcówki. Nie wiem czy nie bardziej opłacalny jest zakup takiego samego przewodu. Kiedyś w BikeBoardzie pokazane było jak naprawiać przewód hamulcowy hydrauliki, ale w którym nrze to nie pamiętam.
kato39 Napisano 3 Lipca 2013 Autor Napisano 3 Lipca 2013 a gdybym kupił przewód na metry nie mogę po prostu starych końcówek na niego założyć ?
stefan2810 Napisano 3 Lipca 2013 Napisano 3 Lipca 2013 Nie możesz. No jak sie bardzo postarasz to insert możesz wyciągnąć, ale nie ma sensu bo kosztuje grosze a i tak będziesz musiał kupić oliwkę (nie jest to żaden smar). Do przewodu musisz dokupić więc oliwkę i insert no i przydałby się olej. Jak nie masz pojęcia, ochoty i ogólnie nie wiesz o co biega jak sie za to zabrać to lepiej oddac do serwisu. W sumie w SLXach to prosta sprawa.
Manias92 Napisano 3 Lipca 2013 Napisano 3 Lipca 2013 Też wtrącę swoje 3 grosze Zamiast płacić za serwis, lepiej zaopatrzyć się w książkę (zapewne w cenie robocizny hamulca) - Lennard Zinn "Zinn i sztuka serwisowania roweru górskiego".
kato39 Napisano 6 Lipca 2013 Autor Napisano 6 Lipca 2013 odpowietrzać umiem hamulce hydrauliczne pęknięcie załatałem łatkami samo wulkanizującymi i nic cieknie a łatka trzyma się pewnie i nic jej nie będzie dolegało przez bardzo długi czas
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.