MRAF Napisano 19 Czerwca 2013 Napisano 19 Czerwca 2013 Witam! Mam, że tak nazwę tani rower z przednim hamulcem tarczowym, firma? Nie wiem jaka.. Są jakieś trzy reski u góry... napis "Speed" i trzy kreski na dole. Ostatnio byłem na wycieczce, ale złożyło się tak, że pojechałem przez bagno (niestety). Lecz wydaje mi się, że hamulce nie zabrudziły się. Przy dużej prędkości hamulec normalnie łapie i hamuje do zera jak trzeba, lecz przy wolnych obrotach koła są straszne jęki... Przy braku hamowania, nic nie ma, tylko przy hamowaniu. Pytanie... Jak zniwelować te przykre dźwięki? Niby regulowałem pokrętłami jak się dało, ale chyba i tak źle to robiłem. Może trzeba rozebrać hamulec i wtedy jakoś tarczę czy klocek przeczyścić, jeśli tak, to czym? WD-40? Płyn do naczyń (usuwa niby tłuszcz) czy może zmywasz do paznokci? Nie mam benzyny czy alkoholu gdyby coś... Z tyłu jest wszystko ok (v-brake). Pozdrawiam!
jasinski21444 Napisano 19 Czerwca 2013 Napisano 19 Czerwca 2013 Broń boże z wd 40 i tego typu podobnymi specyfikami. Papier ścierny i rozpuszczalnik.
szybkilopez Napisano 19 Czerwca 2013 Napisano 19 Czerwca 2013 Wyjąć klocki i wyczyścić na drobnym papierze ściernym 180 -200 a tarczę można wodą z płynem do mycia naczyń i szmatką przetrzeć.
Mod Team Puklus Napisano 19 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 19 Czerwca 2013 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Fenthin Napisano 19 Czerwca 2013 Napisano 19 Czerwca 2013 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.