marpok Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 Brunox to chwilówa, sprawdzałem Czyli zaprzeczasz sam sobie, bo jednak pomaga ale na krotko . Po za tym, czy ja gdzies napisalem, ze to jedyny sluszny sposob ?
jasinski21444 Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 U mnie problem z skrzypieniem podczas naciskania prawą nogą rozwiązałem dając kropelke oleju do łańcucha na sprężyne
Gość Napisano 20 Czerwca 2013 Napisano 20 Czerwca 2013 Nie pomaga, lepszy jest WD 40, Brunox to chwilówa, sprawdzałem Co ci da WD40 jak on nic nie smaruje tylko może ew. wypłukać bród, ale i to nie zawsze.
justhe Napisano 20 Czerwca 2013 Napisano 20 Czerwca 2013 A ja używam 520ek od lat i nie wiem o czym piszecie... Nie spotkałem się z takim problemem u siebie. Może dlatego, że mam inne buty...
dejtrejder Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 Bo to nie problem pedałów tylko podeszwy butów. W butach shimano jadę bezszelestnie a w exustarach słychać skrzypienie z odległości 10 km aż się ludzie oglądają. Po prostu chyba taka skrzypiąca mieszanka gumy została zastosowana. Wszelkie zabiegi pomagają na chwilę. Jest to całkiem inny problem niż skrzypiące sprężyny w pedałach spd, całkiem dwie różne sprawy.
Gość Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 Ja mam shimano m087, więc buty nienajgorsze, a i tak skrzypią. Trzeba po prostu coś znaleźć, jak mówiłem spróbuję w najbliższym czasie z tym woskiem i napisze jakie efekty. Tylko to raczej na sprężyny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.