Skocz do zawartości

[SPD] "skrzeczenie"- czym smarujecie

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Brunox to chwilówa, sprawdzałem :)

Czyli zaprzeczasz sam sobie, bo jednak pomaga ale na krotko :icon_wink: . Po za tym, czy ja gdzies napisalem, ze to jedyny sluszny sposob :) ?

Napisano

Nie pomaga, lepszy jest WD 40, Brunox to chwilówa, sprawdzałem :)

Co ci da WD40 jak on nic nie smaruje tylko może ew. wypłukać bród, ale i to nie zawsze. 

Napisano

A ja używam 520ek od lat i nie wiem o czym piszecie... Nie spotkałem się z takim problemem u siebie. Może dlatego, że mam inne buty...

Napisano

Bo to nie problem pedałów tylko podeszwy butów. W butach shimano jadę bezszelestnie a w exustarach słychać skrzypienie z odległości 10 km  :confused: aż się ludzie oglądają. Po prostu chyba taka skrzypiąca mieszanka gumy została zastosowana. Wszelkie zabiegi pomagają na chwilę. Jest to całkiem inny problem niż skrzypiące sprężyny w pedałach spd, całkiem dwie różne sprawy.

Napisano

Ja mam shimano m087, więc buty nienajgorsze, a i tak skrzypią. Trzeba po prostu coś znaleźć, jak mówiłem spróbuję w najbliższym czasie z tym woskiem i napisze jakie efekty. Tylko to raczej na sprężyny. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...