COOLoo Napisano 9 Maja 2006 Napisano 9 Maja 2006 Mam pytanie odnosnie tych hamulcow. Czy warto jest placic za nie 2 razy wiecej niz za Avidy SD 7. Czy osiagi sa duzo wyzsze. Z tego co wiem to maja one tytanowe srubki, ale co poza tym? Dzieki za pomoc.
Ecia Napisano 9 Maja 2006 Napisano 9 Maja 2006 Na początek prosimy o zapoznanie się z ZASADAMI PISANIA NOWYCH TEMATóW. Pozdrówko porządkowe .
COOLoo Napisano 9 Maja 2006 Autor Napisano 9 Maja 2006 juz sie zapoznawalem i nie wiem o co chodzi. Sorki za klopot
Żbik Napisano 9 Maja 2006 Napisano 9 Maja 2006 Widocznie źle się zapoznałeś z Zasadami skoro Moderator zwrócił Ci uwagę. Odnośnie hamulców to o jakie "osiągi" Ci chodzi...? Jak sam zauważyłeś SL mają tytanowe elementy, co powoduje je lżejszymi. To jedyna różnica między SL, a 7.
LeeS Napisano 9 Maja 2006 Napisano 9 Maja 2006 Wejdz na strone Avida i wybierz AVID SL. Zjedz na koniec strony i tam po angielsku bedzie napisane cos w stylu " poprawione wzgledem SD7. I tam masz 3 podpunkty ktore powinny skutecznie rozwiac twoje watpliwosci masz linka do tej styrony : http://www.sram.com/en/avid/index_content.php
COOLoo Napisano 9 Maja 2006 Autor Napisano 9 Maja 2006 chodzi mi o skutecznosc hamowania. Na stronie juz patrzylem ale pytam o ich prace i porownanie w praktyce.
Żbik Napisano 9 Maja 2006 Napisano 9 Maja 2006 A czy zastąpienie stalowych śruby i sprężyn tytanowymi może zmienić jakoś skuteczność hamowania...? I tam jest napisane i my Ci tłumaczymy, że SL to odchudzona wersja (elementy tytanowe) SD7...
CR7 Prezes Napisano 13 Maja 2006 Napisano 13 Maja 2006 wieć jak dla mnie sprawa jest oczywista bierz SD 7 i bez problemu ja mam osobiście problem czy brż SD7 czy LX lub XT ktore z nich sa najlepsze ??
Schwefel Napisano 13 Maja 2006 Napisano 13 Maja 2006 A LX'y i XT'eki z równoległym prowadzeniem czy nie?
Żbik Napisano 13 Maja 2006 Napisano 13 Maja 2006 Poszukaj trochę na Forum. Były już wiele razy porównywane Avidy i Shimano...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.