McBobek Napisano 9 Czerwca 2013 Napisano 9 Czerwca 2013 Moglibyście napisać mi z 5 marek rowerowych , które mają najlepszy stosunek jakości do ceny? Będe wam bardzo wdzięczny . Przepraszam jeśli napisałem w złym dziale.
MichaelD Napisano 9 Czerwca 2013 Napisano 9 Czerwca 2013 Moglibyście napisać mi z 5 marek rowerowych , które mają najlepszy stosunek jakości do ceny? Będe wam bardzo wdzięczny . Przepraszam jeśli napisałem w złym dziale. A jakiego roweru w ogóle szukasz ? I jaki masz budżet ?
MichaelD Napisano 9 Czerwca 2013 Napisano 9 Czerwca 2013 Rowery z dobrym stosunkiem jakości/komponentów do ceny; Canyon Boardman Radon On One (Planet X) Mekk Nie powiedział bym iż Author ma szczególnie dobry stosunek jakości do ceny. Jest lepiej niż Merida, Giant czy Trek, ale np. Canyon-a trochę mu brakuje.
Rades Napisano 9 Czerwca 2013 Napisano 9 Czerwca 2013 Radon nie do kupienia a jeśli nawet to nie za rozsądne pieniądze, przeglądając w sieci natknąłem się na modele ze starej strony bikecenter, RADON TCS Alpha 6.0 robi wrażenie, i rama łudząco przypomina Cube LTD CLS z najnowszej kolekcjii.
MichaelD Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 Radon nie do kupienia a jeśli nawet to nie za rozsądne pieniądze, przeglądając w sieci natknąłem się na modele ze starej strony bikecenter, RADON TCS Alpha 6.0 robi wrażenie, i rama łudząco przypomina Cube LTD CLS z najnowszej kolekcjii. Dlaczego nie do kupienia ?? Rowery Radon można normalnie kupić na bike-discount.de "Do Radona przeszedł swego czasu projektant z Cube'a, stąd niektóre rowery były do siebie podobne, utarło się, że Radon to taki Cube sprzed dwóch-trzech sezonów, ale to niezależna firma i ich projekty obecnie, szczególnie szosówek są bardziej "autorskie". Radon to własna marka sklepu bike-discount, podobnie jak Rose (dawniej Red-Bull) to marka rowerów sklepu Rose Versand."
Rades Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 Fakt, na tej stronie są tegoroczne modele ale ramy minimum 50 a i tak po przewalutowaniu + koszty wysyłki zakup staje się nie opłacalny nawet względem Cube.
MichaelD Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 Fakt, na tej stronie są tegoroczne modele ale ramy minimum 50 a i tak po przewalutowaniu + koszty wysyłki zakup staje się nie opłacalny nawet względem Cube. Parę przykładów rowerów o bardzoo zbliżonej specyfikacji: Radon Skill 9.0 999 EUR ( czasami chodzą nawet po 888 EUR) = 3922 - 4394 PLN ( z przesyłką) Cube SL Cross Race 6599 PLN Cube Peleton SL (mieszanina 105 i Ultegra) 6599 PLN Radon Sage 7.0 (na pełniej Ultegrze + lepsze koła ) od 4564 PLN do 5670 PLN ( z przesyłką) Canyon RoadLite 6.0 (na pełnej 105) 4619 PLN ( z przesyłką) Cube LTD Race 26 - 4999 PLN ZR Race 6.0 Shimano 4394 PLN ( z przesyłką) Canyon GrandCanyon AL 6,0 4664 PLN ( z przesyłką) Radon, Canyon czy Rose mają taki model sprzedażowy, że nie bazują na sklepach stacjonarnych. To obniża koszty, ale klient raczej nie może zetknąć się z produktem, przymierzyć ramę czy obejrzeć na własne oczy. Takie rozwiązanie ma swoje plusy i minusu, ale to klient decyduje czy woli niższa cenę czy możliwość kupienia roweru w normalnym sklepie.
llancer Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 Ostatnio wypatrzylem Northtec Cayon Oraz apolon sprint-29er na alivio ,xcr i hydraulikach za 1700zl
paulsen Napisano 22 Lipca 2013 Napisano 22 Lipca 2013 Radon, Canyon czy Rose mają taki model sprzedażowy, że nie bazują na sklepach stacjonarnych. To obniża koszty, ale klient raczej nie może zetknąć się z produktem, przymierzyć ramę czy obejrzeć na własne oczy. Takie rozwiązanie ma swoje plusy i minusu, ale to klient decyduje czy woli niższa cenę czy możliwość kupienia roweru w normalnym sklepie. To nie do końca prawda. Można się przymierzyć, ale w ograniczonym zakresie. Przedstawiciele Rose na dany kraj mają modele demo do wypróbowania, a firma organizuje także dni testowe podczas imprez rowerowych.
severian Napisano 1 Sierpnia 2013 Napisano 1 Sierpnia 2013 Rose może nawet wysłać ci rower do testów Oczywiście finansowo jest to zupełnie nieopłacalne.Canyona możesz przymierzyć w Koblencji...Teoretycznie każdy zakupiony rower możesz zwrócić jeśli np.nie trafisz z rozmiarem.Generalnie praktycznie wszystkie firmy wysyłkowe oferują to co uznane marki średnio 20 -25 % taniej.Moim zdaniem najlepiej wypada Canyon.I piszę tak nie tylko dlatego,że se takiego sprawiłem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.