Skocz do zawartości

[rowery] Stosunek jakości do ceny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moglibyście napisać mi z 5 marek rowerowych , które mają najlepszy stosunek jakości do ceny? Będe wam bardzo wdzięczny :). Przepraszam jeśli napisałem w złym dziale.

Napisano

Moglibyście napisać mi z 5 marek rowerowych , które mają najlepszy stosunek jakości do ceny? Będe wam bardzo wdzięczny :). Przepraszam jeśli napisałem w złym dziale.

A jakiego roweru w ogóle szukasz ? I jaki masz budżet ?

Napisano

Rowery z dobrym stosunkiem jakości/komponentów do ceny; 

Canyon

Boardman

Radon

On One (Planet X)

Mekk

Nie powiedział bym iż Author ma szczególnie dobry stosunek jakości do ceny. Jest lepiej niż Merida, Giant czy Trek, ale np. Canyon-a trochę mu brakuje. 

Napisano

Radon nie do kupienia a jeśli nawet to nie za rozsądne pieniądze, przeglądając w sieci natknąłem się na modele ze starej strony bikecenter, RADON TCS Alpha 6.0 robi wrażenie, i rama łudząco przypomina Cube LTD CLS z najnowszej kolekcjii.

Napisano

Radon nie do kupienia a jeśli nawet to nie za rozsądne pieniądze, przeglądając w sieci natknąłem się na modele ze starej strony bikecenter, RADON TCS Alpha 6.0 robi wrażenie, i rama łudząco przypomina Cube LTD CLS z najnowszej kolekcjii.

Dlaczego nie do kupienia ?? Rowery Radon można normalnie kupić na bike-discount.de

"Do Radona przeszedł swego czasu projektant z Cube'a, stąd niektóre rowery były do siebie podobne, utarło się, że Radon to taki Cube sprzed dwóch-trzech sezonów, ale to niezależna firma i ich projekty obecnie, szczególnie szosówek są bardziej "autorskie". Radon to własna marka sklepu bike-discount, podobnie jak Rose (dawniej Red-Bull) to marka rowerów sklepu Rose Versand."

Napisano

Fakt, na tej stronie są tegoroczne modele ale ramy minimum 50 a i tak po przewalutowaniu + koszty wysyłki zakup staje się nie opłacalny nawet względem Cube.

Napisano

Fakt, na tej stronie są tegoroczne modele ale ramy minimum 50 a i tak po przewalutowaniu + koszty wysyłki zakup staje się nie opłacalny nawet względem Cube.

Parę przykładów rowerów o bardzoo zbliżonej specyfikacji: 

Radon Skill 9.0 999 EUR ( czasami chodzą nawet po 888 EUR)  = 3922 - 4394 PLN   ( z przesyłką)

Cube SL Cross Race  6599 PLN

Cube Peleton SL   (mieszanina 105 i Ultegra) 6599 PLN

Radon Sage 7.0 (na pełniej Ultegrze + lepsze koła ) od 4564 PLN do 5670 PLN   ( z przesyłką)

Canyon RoadLite 6.0 (na pełnej 105) 4619 PLN ( z przesyłką)

Cube LTD Race 26 - 4999 PLN

ZR Race 6.0 Shimano 4394 PLN  ( z przesyłką)

Canyon GrandCanyon AL 6,0 4664 PLN  ( z przesyłką)

Radon, Canyon czy Rose mają taki model sprzedażowy, że nie bazują na sklepach stacjonarnych. To obniża koszty, ale klient raczej nie może zetknąć się z produktem, przymierzyć ramę czy obejrzeć na własne oczy.  Takie rozwiązanie ma swoje plusy i minusu, ale to klient decyduje czy woli niższa cenę czy możliwość kupienia roweru w normalnym sklepie. 

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Radon, Canyon czy Rose mają taki model sprzedażowy, że nie bazują na sklepach stacjonarnych. To obniża koszty, ale klient raczej nie może zetknąć się z produktem, przymierzyć ramę czy obejrzeć na własne oczy.  Takie rozwiązanie ma swoje plusy i minusu, ale to klient decyduje czy woli niższa cenę czy możliwość kupienia roweru w normalnym sklepie. 

To nie do końca prawda. Można się przymierzyć, ale w ograniczonym zakresie. Przedstawiciele Rose na dany kraj mają modele demo do wypróbowania, a firma organizuje także dni testowe podczas imprez rowerowych. 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Rose może nawet wysłać ci rower do testów ;) Oczywiście finansowo jest to zupełnie nieopłacalne.Canyona możesz przymierzyć w Koblencji...Teoretycznie każdy zakupiony rower możesz zwrócić jeśli np.nie trafisz z rozmiarem.Generalnie praktycznie wszystkie firmy wysyłkowe oferują to co uznane marki  średnio 20 -25 % taniej.Moim zdaniem najlepiej wypada Canyon.I piszę tak nie tylko dlatego,że se takiego sprawiłem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...