99Lukasz Napisano 9 Czerwca 2013 Napisano 9 Czerwca 2013 Witam. Chciałbym uzbierać trochę pieniędzy na nowy rower. Trochę już mam, ale brakuje mi jeszcze 600zł. Niestety jestem osobą niepełnoletnią. Mam 14lat. Wiem, że od 16lat można już jakieś prace wykonywać. Pomoc sąsiadom jak koszenie trawników, pomoc z zakupami odpada. Rozglądam się za ulotkami. Pójdę do jakiejś pizzeri i spytam się czy mogę roznosić ulotki. Podobno za ich roznoszenie płacą od 40 do 60 złotych. Pozostaje kwestia czy mnie przyjmią w tak młodym wieku Zbliżają się wakacje więc chciałbym robić jakieś wypady na wycieczki rowerem Może jako statysta? Tylko mieszkam w Kielcach a tu chyba filmów nie kręcą ;( Za każdą pomoc dziękuję uprzejmie. (Praca w internecie mnie nie interesuje)
niko98 Napisano 9 Czerwca 2013 Napisano 9 Czerwca 2013 jak bys mieszkal w belgi to mozesz od 15 lat procowac w sklepie gdziesz na zapleczu i tam placa 10 euro za godzine czyli ok. 43 zl za godzine
99Lukasz Napisano 9 Czerwca 2013 Autor Napisano 9 Czerwca 2013 jak bys mieszkal w belgi to mozesz od 15 lat procowac w sklepie gdziesz na zapleczu i tam placa 10 euro za godzine czyli ok. 43 zl za godzine Ooo to jakbym tam mieszkał to rower kupiłbym wypasiony... Jakiś Specialized albo coś w tym stylu No ale coż to marzenia, tu jest Polska. Masz jakieś propozycje bardziej realne?
Piter233 Napisano 9 Czerwca 2013 Napisano 9 Czerwca 2013 Wątpię że znajdziesz jakąś w miarę opłacalną pracę. Mój brat poszedł do truskawek - za cały dzień roboty dostał 13 zł. Praca za normalną stawkę zaczyna się niestety dopiero od 18 lat lub u znajomych rodziców.
Gangessior Napisano 9 Czerwca 2013 Napisano 9 Czerwca 2013 Wątpię że znajdziesz jakąś w miarę opłacalną pracę. Mój brat poszedł do truskawek - za cały dzień roboty dostał 13 zł. Praca za normalną stawkę zaczyna się niestety dopiero od 18 lat lub u znajomych rodziców. Nie jest aż tak źle, w jakiś sadach biorą wszystkich. Jak miałem 12 lat, to własnie tak zarabiałem gdzie tylko się dało. 40zł za cały dzień harówy. Ale u nas brali wszystkich, całe rodziny z dziećmi 7 letnimi przyjeżdzały
99Lukasz Napisano 9 Czerwca 2013 Autor Napisano 9 Czerwca 2013 Może coś wykombinuję z tymi truskawkami chociaż wątpie żeby rodzice puścili mnie z miasta na wieś. No cóż martwią się o mnie A jakaś praca w mieście?
Fisiek Napisano 9 Czerwca 2013 Napisano 9 Czerwca 2013 W mieście to chyba tylko ulotki lub znajomości Nie masz jakiejś babci czy cioci na wsi, żeby tam pojechać na sezon zbiorów wszystkiego i zarobić? (Pomidory, truskawki, szparagi, wiśnie etc.)
MokryxD Napisano 9 Czerwca 2013 Napisano 9 Czerwca 2013 Jeżeli znasz się na rowerach i umiesz serwisować to można uderzyć do sklepów/serwisów rowerowych.
Piksel Napisano 9 Czerwca 2013 Napisano 9 Czerwca 2013 Taa, bo ktoś będzie chciał przyjąć 14latka, żeby naprawiał albo sprzedawał rowery, bez znajomości nie ma na to szans.
segate Napisano 9 Czerwca 2013 Napisano 9 Czerwca 2013 Zgodnie z prawem to niema szans. Współczuje, bo ceny nijak nie są adekwatne do zarobków.
99Lukasz Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Napisano 10 Czerwca 2013 A wiecie czy może gdzieś w Kielcach lub niedalekich okolicach Kielc są kręcone jakieś filmy? Szukałem w internecie: Statysta Kielce, jednak nic mi nie wyskoczyło oprócz jednego filmu który był kręcony w maju, a ja znalazłem to w czerwcu.. Z tego co się orientuję to chyba statystom płacą około 50zł więc każda kwota się przyda
madluki Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 Tylko się nie śmiać. Zlokalizuj miejscowe ogródki działkowe. Zapytaj miejscowe babcie czy nie chcą pomocy. Na działkach zawsze jest nieskończona ilość roboty, a starowinki wszystkiego nie przerobią. Starsi ludzie sa rożni, ale wydaje mi si ze odpalą coś z emeryturki osobie która chce uczciwie zarobić. Wydrukuj ogłoszenie zostaw numer na furtce itd. To nie zbrodnia..
99Lukasz Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Napisano 10 Czerwca 2013 Tylko się nie śmiać. Zlokalizuj miejscowe ogródki działkowe. Zapytaj miejscowe babcie czy nie chcą pomocy. Na działkach zawsze jest nieskończona ilość roboty, a starowinki wszystkiego nie przerobią. Babcie sa rożne ale niektóre na pewno coś odpala z rentki ;-) Wydrukuj ogłoszenie zostaw numer na furtce itd. To nie zbrodnia.. Niedaleko mieszkam od ogródek działkowych ;D A co mniej więcej miałbym tam robić? Pracowałeś tak kiedyś?
madluki Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 Kolego ..łopata, konewka, sekator, pielenie, sprzątanie, koszenie. Same proste i przyjemne czynności. Nic co by przerosło normalnego 14 latka Tak . Pracowałem. Kiedyś miałem babcie ;-) Babcie miały duże ogródki. Od czego sa wnuczki... Nie wszyscy starsi ludzie maja pomocnych wnuczków albo sąsiadów wiec to wykorzystaj
99Lukasz Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Napisano 10 Czerwca 2013 Kolego ..łopata, konewka, sekator, pielenie, sprzątanie, koszenie. Same proste i przyjemne czynności Tak . Pracowałem. Kiedyś miałem babcie ;-) Babcie maiły duże ogródki. Od czego sa wnuczki. Nie wszystkie babcie maja pomocnych wnuczków albo sąsiadów wiec to wykorzystaj Popytam... Bardzo lubię pracować w ogrodach U babci coś też robiłem ale głupio tak brać kase od babci Dzięki, podsunąłeś naprawdę dobry pomysł
Mod Team Pixon Napisano 10 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 10 Czerwca 2013 Napisz pomoc przy kopaniu, praniu, sprzątaniu, pieleniu itp P.S podoba mi się w Tobie chęć znalezienia jakiejś pracy, a nie tylko wyciąganie ręce po pieniądze do wszystkich. Super, tak trzymaj, a kiedyś Ci się to odpłaci!
99Lukasz Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Napisano 10 Czerwca 2013 Napisz pomoc przy kopaniu, praniu, sprzątaniu, pieleniu itp P.S podoba mi się w Tobie chęć znalezienia jakiejś pracy, a nie tylko wyciąganie ręce po pieniądze do wszystkich. Super, tak trzymaj, a kiedyś Ci się to odpłaci! Dzięki ;D Chciałbym kupić jakiś rower za swoje pieniądze bo wtedy jest ta satysfakcja, że kupiło się rower własno zarobionymi pieniędzmi
siimon Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 Do Krajna na truskawki masz niedaleko Tylko, że musiał byś dojeżdżać a nie wiem co na to rodzice. Generalnie w cenie jest też zbieractwo (i nie mówię tu o puszkach), ale to na jesieni. Na forach winiarskich możesz poszukać na co jest zapotrzebowanie.
marekw Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 Popytaj znajomych - trzepanie dywanów, mycie okien, podlewanie kwiatków jak pojadą na urlop. Jeden zadowolony powie o tym dziesięciu i masz spore szanse pocztą pantoflową znaleźć jakąkolwiek pracę.
Plastyk Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 Ja stworzyłem sobie zaplecze ślusarskie (snycerskie) i zawsze tak dorabiałem... ale trzeba mieć trochę doświadczenia i sprzęt przede wszystkim. Kilka razy robisz za nic, wyrabiasz dobrą opinię a potem idzie z górki Kiedyś mój znajomy dorobił, bo pilnował mieszkania kogoś z rodziny co gdzieś tam wyjechał, chodził, sprzątał, wietrzył itd. ale trzeba by trafić.
99Lukasz Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Napisano 10 Czerwca 2013 Dziękuję za wszystkie pomocne mi odpowiedzi nawet nie myśłałem, że ten temat będzię znajdował takie zainteresowanie u Państwa ;D Jeżeli jeszcze komuś coś przychodzi do głowy, piszcie. Wszystko przeczytam i popróbuję
BikoBiko Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 Z prostych czynnosci dodtkowo bezpiecznych to pomoc w myjni ręcznej przy myciu samochodów. Oczywiscie w myjni prywatnej i bez żadnego papierka Poszukaj w necie lokalizacji myjni ęcznych i odwiedź te placówki, a nuż któryś właściciel na wakacje chciałby taniej zatrudnić pomoc
zoomek Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 Dzieciak moich znajomych z Wrocka dorabiał sobie w zeszłym roku wyprowadzaniem psów. Jak dobrze pamiętam to brał coś ok. 5-10 zł za spacer (ze sprzątaniem!). Tylko trzeba puścić jakieś ogłoszenie w gazecie.
Fisiek Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 Na pewno masz jakieś strony internetowe Twojego miasta, daj tam ogłoszenie, że jesteś chętny do POMOCY, nie do pracy ale do POMOCY! Ktoś coś zawsze odpali. Inna metoda? Hardcoreowa. Stanąć z kartką, zbieram na spełnienie własnych marzeń, znam gostka, który w podobny sposób zdobył pierwszego crossa. Dał ogłoszenie, że szuka kogoś, kto kupi mu crossa w zamian za reklamowanie jego na zawodach, znalazła się jakaś firma
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.