Manson Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 Witam wszystkich forumowiczów! Czy ktoś z Was będzie brał udział w zawodach Family Cup w Zgierzu na "Malince" 22 czerwca? Może są również osoby, które brały już udział w tym etapie Family Cup w poprzednich latach i są skłonne podzielić się wrażeniami, wskazówkami itp.? To będą moje pierwsze zawody XC, więc wszelkie porady praktyczne również mile widziane Poczytałem trochę tematów na temat zawódów i zebrałem kilka wskazówek: Zabrać zestaw naprawczy, łatki, pompkę Koniecznie korzystać z bufetów - dużo pić, ale nie koniecznie jeść (te zawody w mojej kategorii G odbywają się na dystansie 21km, więc jedzenie raczej będzie zbędne) Jeśli to możliwe, zapoznać się wcześniej z trasą - w najbliższy weekend mam zamiar wybrać się na "Malinkę" i obczaić trasę Ograniczyć bagaż do absolutnego minimum Kask! - mam Dobry strój i buty - mam Jeśli chodzi o kondycję to jestem raczej o to spokojny. Od kilkunastu lat uprawiam różne sporty i nigdy nie miałem z nią problemu. Mój normalny tydzień: 2x w tyg. siatkówka (śr, czw) 3x w tyg. siłownia (pn, śr, czw) 1x w tyg. bieganie (10 km) (sb) 2x w tyg. rower (min 20 km) (sb, nd) Wiem, chwalę się! Linki do zawódów: http://www.familycup.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=431&Itemid=33 http://www.mdk.miasto.zgierz.pl/nowa/family_cup2013.php
lunatic Napisano 29 Maja 2013 Napisano 29 Maja 2013 Ja sie wybieram na te zawody, mozemy sie ustawic na przejazd trasą. Napisalem Ci na priv.
DEVILEK Napisano 30 Maja 2013 Napisano 30 Maja 2013 Na wyścig XC zabierz jedynie jakiś zestaw naprawczy i najlepiej zostaw go u osoby, która będzie czekała na mecie ( jeśli masz taką możliwość ). Nie potrzebny balast, a i tak jak będziesz miał awarię na trasie, to nie ma sensu nic robić, jeśli to coś większego, bo stracisz za dużo czasu = murowany dubel. Jakieś picie w bidon, ewentualnie bukłak + coś tam przegryźć przed startem. Obowiązkowo objazd trasy przed startem. Bufetów na trasie nie będzie, za to na mecie coś tam do żołądka wpadnie pewnie
Mod Team Pixon Napisano 30 Maja 2013 Mod Team Napisano 30 Maja 2013 Trasa xc na malince to jedna z bardziej wymagających tras xc w okolicach. Nie radze do tego zbyt frasobliwie podchodzić. Osobiście wolałbym wystartować w medicycling 23.06 tez na malince, ale trasa jeszcze ciekawsza.
Manson Napisano 31 Maja 2013 Autor Napisano 31 Maja 2013 Na wyścig XC zabierz jedynie jakiś zestaw naprawczy i najlepiej zostaw go u osoby, która będzie czekała na mecie ( jeśli masz taką możliwość ). Nie potrzebny balast, a i tak jak będziesz miał awarię na trasie, to nie ma sensu nic robić, jeśli to coś większego, bo stracisz za dużo czasu = murowany dubel. Jakieś picie w bidon, ewentualnie bukłak + coś tam przegryźć przed startem. Obowiązkowo objazd trasy przed startem. Bufetów na trasie nie będzie, za to na mecie coś tam do żołądka wpadnie pewnie Dzięki za poradę Zestaw naprawczy waży niewiele (może z 200g?) więc wydaje mi się, że lepiej mieć go przy sobie w razie czego. Różnie bywa - nieraz byle pierdoła, której naprawienie wymaga użycie klucza i zajmuje 10 sekund może skutecznie uniemożliwić dalszą jazdę w przypadku braku takowego. Co do bufetów, to nie wiem jak jest na FamilyCup, ale podobno już na Medicup jest sektor z napojami. Trasa xc na malince to jedna z bardziej wymagających tras xc w okolicach. Nie radze do tego zbyt frasobliwie podchodzić. Osobiście wolałbym wystartować w medicycling 23.06 tez na malince, ale trasa jeszcze ciekawsza. Ja zapisałem się na oba wyścigi Może to trochę na wyrost, ale postaram się podołać w jednym i drugim, jeśli tylko zakwasy po sobocie mnie nie unieruchomią Trasę z pewnością sprawdzę wcześniej żeby nie nadziać się na jakąś nieciekawą niespodziankę w trakcie wyścigu - pierwszy raz będe jechał na Malince. Piszesz, że wolałbyś wystartować właśnie w Medicup - więc może wystartujesz?
Mod Team Pixon Napisano 31 Maja 2013 Mod Team Napisano 31 Maja 2013 Na medicycling oczywiście, że się wybieram, natomiast czy na family-cup się zjawię? Nie wiem... Zestawu naprawczego nie bierz, to jest wyścig. Tutaj defekt roweru oznacza koniec ścigania.
szliri Napisano 3 Czerwca 2013 Napisano 3 Czerwca 2013 Lepiej wziąć już dętkę na zamianę jeśli umiesz to szybko zrobić + klucze 4mm i 5mm (przynajmniej ja innych nie potrzebuje w rowerze). Może wpadnę na ten wyścig. @ Pixon - wiesz może jakie opłaty są na wyścigu 23 czerwca ?
edi7777 Napisano 3 Czerwca 2013 Napisano 3 Czerwca 2013 Na medicycling 35zł dla wcześniej rejestrujących się, 50zł w dniu zawodów. Dzieci 10zł. Link do wydarzenia na fejsie: https://www.facebook.com/events/435806803163562/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.