robertrobert1 Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 17 kg.?? TO chyba w wersji ultra light! Klasyczne holenderki z całym szpejem typowym dla tego typu rowerów, ważą ponad 20 Rowery dahona na kołach 20 cali z najniższej kategori cenowej ważą 12,7 kg. Jest różnica...
giercio28 Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 Rowery dahona na kołach 20 cali z najniższej kategori cenowej ważą 12,7 kg. Jest różnica... Podoba Ci się to? Mi nie bardzo Ale to przecież nie ja będę używał
robertrobert1 Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 Podoba Ci się to? Mi nie bardzo Ale to przecież nie ja będę używał Rower to nie obraz.
ext115 Napisano 27 Maja 2013 Autor Napisano 27 Maja 2013 Ten Dahon jest do rozważenia ale najakiś większych kołach. Jakie są największe? Chodzi o to żeby mozna było w miare prosto siedzieć. Podrzućcie parę parę propozycji z ramą tego typu jak w pierwszym poście.
robertrobert1 Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 Ten Dahon jest do rozważenia ale najakiś większych kołach. Jakie są największe? Dahony są dostępne na każdych kołach ale im większe koła tym masa będzie większa a pozycja bardziej pochylona.
giercio28 Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 Rower to nie obraz. Niby nie, ale nie kupiłbym roweru, który mi się nie podoba. To jak jazda za karę...
robertrobert1 Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 Niby nie, ale nie kupiłbym roweru, który mi się nie podoba. To jak jazda za karę... Przecież jak jedzież na rowerze to i tak nie widzisz roweru w całości. A jazda za karę byłaby wówczas gdyby rower był ACH i OCH a le by w ogóle do przodu się nie poruszał.
giercio28 Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 Przecież jak jedzież na rowerze to i tak nie widzisz roweru w całości. Jeśli miałbyś kupić auto z takim samym wyposażeniem przebiegiem itd. itd. To wolałbyś za tą samą cenę kupić samochód, na który nie możesz patrzeć, czy jakiś, na którym mógłbyś zawiesić oko i byłbyś dumny z tego, że masz takie ładne auto? Kupić coś co Ci się nie podoba mija się z celem. Najważniejsze jest, że właścicielowi się podoba.
rzezniol Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 Panowie ... wszyscy chyba zapomnieli dla kogo ten rower ... To rower dla kobiety ... 90% kobiet ma inne kryteria wyboru ... 1. Wygląd ... 2. Cena ... i tego w sumie być nie musi 3. Zastosowane rozwiązania techniczne Co z tego że tamten samochód ma większą moc, jest ekonomiczniejszy, większy , lepiej wyposażony ... "ten jest czerwony i taki śliczny tego chcę" ... Czy myślicie że moja matka potrzebuje osprzęt zamontowany Levelu F6 ? ... Nie nie potrzebuje ale "jest śliczny" i cała reszta łącznie z cena się nie liczyła. Pozdro
robertrobert1 Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 Jeśli miałbyś kupić auto z takim samym wyposażeniem przebiegiem itd. itd. To wolałbyś za tą samą cenę kupić samochód, na który nie możesz patrzeć, czy jakiś, na którym mógłbyś zawiesić oko i byłbyś dumny z tego, że masz takie ładne auto? Oj chłopie, akurat teraz trafiłeś jak kulą w płot. Ja samochód postrzegam tylko i wyłącznie pod względem użytkowym więc ani kolor ani wygląd kompletnie się nie liczy. Samochód ma być... pakowny jeśli musi przewieść dużo towaru szybki, jeśli ma się szybko przemieszczać mieć zawieszenie terenowe jeśli ma się poruszać po bezdrożach wygodny jeśli będzie służył do przemieszcza się na długie trasy mieć dużą ilość miejsc jeśli będzie przewoził dużą ilość osób uniwersalny jeśli będzie służył do pracy, którą wykonuję Bez znaczenia przy tym jest marka, kolor czy inne bajery.
ext115 Napisano 28 Maja 2013 Autor Napisano 28 Maja 2013 Dzięki panowie za zaangażowanie w wątek Jeśli możecie to podrzućcie jeszcze parę propozycji rowerów trekingowych z ramą jak z pierwszego postu.
cienkun Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 Dzięki panowie za zaangażowanie w wątek Jeśli możecie to podrzućcie jeszcze parę propozycji rowerów trekingowych z ramą jak z pierwszego postu. Ja bym podrzucił, ale nic równie dobrego w tej cenie nie ma. Jeszcze do rozważenia taki typ http://allegro.pl/rower-kands-wenecja-3-biegi-shimano-nexus-lublin-i3264717079.html Oraz taki http://allegro.pl/rower-28-miejsko-trekkingowy-bbf-nexus-7-nowy-i3270275841.html
robertrobert1 Napisano 29 Maja 2013 Napisano 29 Maja 2013 Ja bym podrzucił, ale nic równie dobrego w tej cenie nie ma. Jeszcze do rozważenia taki typ http://allegro.pl/rower-kands-wenecja-3-biegi-shimano-nexus-lublin-i3264717079.html waga 15 kg Oraz taki http://allegro.pl/rower-28-miejsko-trekkingowy-bbf-nexus-7-nowy-i3270275841.html No teraz chłopie to palnąłeś...polecać makrokesza.
rzezniol Napisano 29 Maja 2013 Napisano 29 Maja 2013 No teraz chłopie to palnąłeś...polecać makrokesza. Dynamo w pieście i Nexus 7 biegowy to makrokesz ? Taki rower z taka ceną nie am szans sprzedać się w markecie... Makrokesz ma 7 biegowy wolnobieg, który obsługuje w najlepszym wypadku Hi-endowy Turney i dynamo na haku i kosztuje połowę tego ... Pozdro
cienkun Napisano 29 Maja 2013 Napisano 29 Maja 2013 waga 15 kg No teraz chłopie to palnąłeś...polecać makrokesza. A Ty wiesz w ogóle co to jest makrokesz?? Ten rower jest jak za tę cenę bardzo dobry. 15 kg to nie wiele. Dynamo w pieście i Nexus 7 biegowy to makrokesz ? Oraz widelec suntour, siodło Selle Royal i blokada koła AXA, oraz opony Schwallbe ...
giercio28 Napisano 29 Maja 2013 Napisano 29 Maja 2013 No teraz chłopie to palnąłeś...polecać makrokesza. Nie poleca, tylko pokazuje typ roweru jaki może go jeszcze interesować...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.