Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 15

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś 113,3km, średnia 19,73km/h, max 50,85km/h (z górki bez kręcenia), czas jazdy: 5:44:30, czas trwania wycieczki ~ 9 godzin. Po pierwszych 10km zakupy na jarmarku - dwa duże słoiki miodu, 100 metrów jazdy, dziura... I centrowanie tylnego koła, które zajęlo ponad 40 minut. W trakcie jazdy także standardowe oliwienie łańcucha.

Trasa: Żarki Letnisko - Żarki - Niegowa - Tomiszowice - Bliżyce - Lelów - Pradła - Sierbowice - Dzwonowice - Pilica - Smoleń (zamek) - Pilica - Biskupice - Giebło - Kiełkowice - Okiennik - Rudniki - Skałka - M. Mrzygłod - Myszków - Ż.L.

Rower trekingowy z kołami 26 cali + 9kg bagażu.

Z pozdrowieniami dla dużej grupy rowerzystów, którą mijałem za Niegową, kiedy dzielnie wjeżdżała na wzniesienie :)

Napisano

dziś 61,6km szosą ze średnią 29,88km/h zaraz po tym przesiadka na mtb i 21,6km wykręcone po mieście ze średnią 20,63km/h :thumbsup:

Napisano

Zmieniłem klocki M06 na nowe M06. Z ciekawości zapytam. Na moim miejscu jeszcze byście jeździli, czy wymiana ?? Na klockach widocznych na zdjęciu jest zrobione ponad 5000km. Srogiego błota nie widziały.

y375.jpg

x25r.jpg

Napisano

Poskladalem z kumplem jego nowozakupionego Kandsa Maestro ktory dzisiaj przywedrowal . PÓzniej 33km zrobilismy na prÓbe jak sie jezdzi . Razem dzisiaj 39km wpadlo

Napisano

44, 100% szosa. Pierwsza połowa drogi tragiczna, bo straszne dziury i pod wiatr. Natomiast druga połowa idealna, że nawet nie wiedziałem kiedy do domu dojechałem :P 

Napisano

Piątek 7km praca, sobota 6km praca(inna trasa dla urozmaicenia), dzisiaj rano też 6km praca, a po południu 53km. Można było poczuć resztki lata, gdyż ciepło na tyle ze w samych spodenkach nie było zimno, temperatura w okolicach 19-23 stopni. Do pracy korzystam z bagażnika z koszykiem, dlatego musiałem go zdemontować i potem zamontować na jutro, podczas dłuższych tras nie jest potrzebny a swoje waży. Poza tym nowy rekord prędkości - 65,6km/h (z górki oczywiście)

Napisano

dziś rekreacyjnie 105km  że średnią 28,12km/h.70 km przejechane wspólnie z nowo poznanym kolegą,swoją drogą to był pierwszy raz gdy nie jechałem sam icon_razz.gif  na pierwszych km lecieliśmy z średnią prędkością +- 38km/h(ogólnie to z kimś dużo łatwiej/lżej się kręci i przyjemniej icon_biggrin.gif ) po tych kilku km pokręciliśmy się po okolicznych wioskach przegadując resztę naszej wspólnej jazdy biggrin.png Średnia nam wyszła na 70km 27km/h,Potem jeszcze trochę sam pocisnąłem do tych 105 km.Dzień ogólnie zaliczam jako udany icon_biggrin.gif

Napisano

Wczoraj do sklepu i po południu rodzinna przejażdżka po Jurze, która zaniżyła mi V średnią do 15,87 km/h. Łącznie przejechałem 63,83km. Wycieczka udała się tylko dzięki uprzejmości Pana prowadzącego sklep rowerowy, gdzie mimo niedzieli mogłem zakupić nowy łańcuch - stary przeskakiwał po każdym mocniekszym naciśnięciu na pedały, a także stary o długości 112 ogniw po przyłożeniu miał taką samą długość, co nowy o 116 ogniwach).

Napisano

wczoraj rodzinne 58km wzdłuż półwyspu helskiego 

dzisiaj klejenie kapci w mojej a3, aż 3 dziurki się znalazły

wiedziałam, że tam są bo powietrze trzeba było codziennie pompować

ale jakoś chęci na klejenie nie było ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...