Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 15

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj 17.5km ze średnią 26.5km/h. Wiatrzysko takie, że wynosi na sąsiedni pas jak choć na chwilę zdejmie się rękę z kierownicy.

Napisano

A kiedy się obudziłeś? :)

Gdybyś jechał tak jak pisałeś wczesniej, to średnia jest ok 32km/h, a odjąc WC, to jest ok 35km/h...

Jak już chcesz ściemniać, to się chociaż do tego lepiej przygotuj.

Jak bym sciemniał to bym dal sobie spokój :) Co do WC to na to grubsze plus sączenie wody :D Średnia prędkosc 42 moze dlatego, ze jechałem mieszanie a najniższa prędkosć to chyba 20, najwieksza 45 (ledwo) :)

Obudzilem się 9:00 wykąpałem się nasmarowalem łancuch, dopompowalem kola i wyjechalem tak o 10:30, na miejscu bylem juz koło 14:20/30 :)

Pozdrawiam

Napisano

27,6 km, w tym strome podjazdy na Rudzką Górę :) Pozdrawiam Pana na biało-czerwonym fullu, z którym mijałem się w bramce przy bacówce i Pana na szosówce, który mnie pokierował na Rudzką :D

Napisano

@@Kranczi, Szczerze dziękuje za poprawę humoru, takie głupoty zawsze czytam z bananem na gębie :D

Średnia 42km/h na rowerze MTB, heheszki :D

Jak już mowiłem, to się pomyliłem i srednia to 32km/h :) 45km/h bo zjechałem z górki szczęsliwickiej. Tak chcialem przyszpanować ze na płaskim :D

Napisano

Tak, ale Kranczi pomylił się też we wpisywaniu wagi roweru. Napisał:1390g to tak jakby rower ważył tylko kilo. Czyli zera zabrakło.

Mój chyba waży 17kg, ale tego nie sprawdzałam i najwyżej te 30km/h dajęm radę jechać, bo zjazdy są na zakrętach, a samochód może wyskoczyć. No i też koła 26. 

Napisano

Kranczi, ile już trenujesz? Problem w tym, że średnią 32 km/h na mtb na dystansie 120 km to robi ktoś kto już trenuje sporo czasu. Mówiąc sporo mam na myśli SPORO. A to 42 km/h to nie wiem skąd ci się wzięło, z czasu i drogi wychodzi ciut ponad 32 km/h. A przy maksymalnej prędkości 45 to szczerze wątpię, żebyś miał to 32 km/h. Coś ci się ewidentnie pomyliło, chciałbym to widzieć zapisane na czymś ala endomondo. 

Przykłądowo ja po prostej asfaltowej przy dobrych warunkach (nieprzeszkadzający wiatr) jeżdże 32-36 km/h, z górki to nieraz i powyżej 60 km/h i za nic nie wyjdzie średnia 32 km/h. I to na dystansie 60 km. Ostatnio udało mi się zrobić średnią 30,3 km/h ale przeważnie zatrzymuje się na ~30 km/h. 

Napisano

77 km, ale strasznie się jechało w pewnych momentach, bo wiatr nie popuszczał. Na dodatek pogubiłem się w jakimś lesie i musiał wracać główną drogą 

Napisano

Dzień 3 wybrzeża. 111 km z Łazów do Rowów. Było przerąbane, ponad godzina prowadzenia rowerów po budowie wałów, piaszczystym lesie, przenoszenie rowerów przez ogrodzenie budowy, wdrapywanie się z nimi po wielkich kamieniach, wiało. Na szczęście po raz 3 nie było problemu z noclegiem.

Wysłane z Nokii 3310 za pomocą Tapatalk

Napisano

Kręcenie czasów w jeździe godzinnej authorowym crossem, tuningowanym lekko na szosę :D Chyba sobie zamienię jeszcze na opony z mniejszym bieżnikiem i siodło ze sztycą karbonowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...