keycity Napisano 20 Maja 2013 Napisano 20 Maja 2013 Jako ze to moj pierwszy post - WITAM WSZYSTKICH Niedawno zostalem posiadaczem nowego "rumaka" z allegro Czytajac forum "z boku" polecanym rowerkiem w miare tanim okazal sie LAZARO EVOLUTION V3 na ktory to wlasnie sie zdecydowalem. LINK do roweru: http://allegro.pl/king-of-the-road-2013-lazaro-integral-v3-na-alivio-i3136186052.html Planuje zmienic korbe bo ta co jest to jest do dupy... przejechalem raptem 1kkm i zaczyna skrzypiec Zaciekawil mnie model Shimano DEORE FC-M590 z aukcji: http://allegro.pl/korby-shimano-deore-fc-m590-44x32x22-czarne-h-ii-i3264145126.html Co sadzicie ? Nie ukrywam ze cena jest kuszaca, fajnie ze ze zintegrowana osia i fajnie lekka Czy ktos modernizowal juz korbe w Lazaro ? Jaka szerokosc ma mufa ? Czy beda jakies problemy ? PS. Dodam ze nigdy w zyciu nie wymienialem korby w rowerze
seraph Napisano 20 Maja 2013 Napisano 20 Maja 2013 Nie skrzypi Ci korba tylko suport pewnie Wymieniając korbę na taką będzie ona najlepszym podzespołem w tym rowerze i będzie stanowić 1/4 wartości całego roweru. Wagowo to też nic nie zmieni, bo wszystko inne jest ciężkie. Układ zębów na blatach 44-32-22 jest mało odpowiedni jak do roweru typu cross, bo będzie Ci brakować biegów na zjazdach, a na podjazdach będziesz ich miał za dużo (największe tryby kasety mogą być w ogóle nie używane). Do tego będziesz musiał kupić 2 klucze do suportu: pierwszy, żeby wykręcić stary suport i drugi, żeby wkręcić nowy... Jak dla mnie to jest przesadna inwestycja, ale Twoje pieniądze. Sypnął Ci się suport to kup suport na kwadrat jakiś porządny i ciesz się jazdą przez kolejne tysiące km Oczywiście abstrahując od mojej opinii to jak się uprzesz to wszystko i tak będzie ładnie pasować.
Royalonzo21 Napisano 20 Maja 2013 Napisano 20 Maja 2013 Witaj. Ta korba jest przystosowana do mufy 68 i 73 mm, reguluje się to za pomocą dołączonych podkładek. Od siebie dodam że korbę deore ze zintegrowaną osią mam już chyba ze 4 lata albo 5. Wymieniałem w niej oczywiście koronki (zurzyły się od ilości kilometrów) ale sztywność ramion w tej klasie cenowej ma wręcz rewelacyjną.
rybciasum Napisano 20 Maja 2013 Napisano 20 Maja 2013 Ja kupiłem za połowę tej ceny M552 też na HT II, z prawie nowymi zębatkami... Na dodatek może skrzypią Ci pedały a nie korba??
beskid Napisano 20 Maja 2013 Napisano 20 Maja 2013 Co sadzicie ? Nie ukrywam ze cena jest kuszaca, fajnie ze ze zintegrowana osia i fajnie lekka To się dopiero może okazać, że dasz jak to się mówi w d...e. O te korby trzeba względnie dbać a i to nie daje gwarancji, że nie padną łożyska. Nie jest to wielki problem ale dodatkowe koszty są. To tego napędu to bez sensu i zwykła Alivio by wystarczyła. Chcesz sztywności to kup coś na octalinku. Korby nie skrzypią a rama niesie więc to prawdopodobnie suport lub pedały. To pierwsze wykręć, nasmaruj gwinty i wkręć z powrotem a to drugie dokręć.
keycity Napisano 21 Maja 2013 Autor Napisano 21 Maja 2013 super ... wybaczcie ze w takim odstepie ale taki tryb zycia Czyli podsumowujac (poprawcie mnie jesli sie myle) Nie bede ukrywal ze zalezy mi na tym aby bylo dobrze i w miare tanio. Co do inwestycji w rower to "juz" troche dolozylem ale to w tej chwili kwestia ogumienia , klockow i pozycji na rowerze (mostek/kierownica i chwyty) Nie bede tez ukrywal ze chcialbym "wycisnac " z tego juz w tym momencie naprawde solidnego roweru wiecej. Temat wymiany powstal tylko dla tego ze wlasnie te skrzypienie ( teraz juz wiem ze moze byc to kwestia suportu) zaczyna mnie irytowac Czemu wybralem tak a nie inaczej.. gdyz chcialem wlasnie dobrze i jakby nie patrzec nazbyt wygorowana cene (??) Oczywiscie nie wzialem pod uwage ew. kosztow samego demontazu/ montazu nowej korby o ktorej wspomnial jeden z was Jedna rzecz mnie zmartwila czytajac wasze wypowiedzi do.t ilosci zabkow/zebatek... Czyli jakbym chcial aby "ciezej" mi sie jechalo na kazdej z tych 3 zebatek to powinienem wybrac ktory wariant (zgupialem nie ukrywam ) i czy moj dotychczasowy naped bedzie wspolpracowal z nowa korba ? Do uslyszenia... Dziekuje i pozdrawiam.
Mod Team Puklus Napisano 22 Maja 2013 Mod Team Napisano 22 Maja 2013 Im większa korba tym ciężej cie sie będzie jechało jeżeli o to pytasz ale to ścieżka w złą stronę, jeżeli chcesz dobrze i tanio.
keycity Napisano 23 Maja 2013 Autor Napisano 23 Maja 2013 czyli na "wiekszej" korbie bede musial wiecej wlozyc sily przy pedalowaniu?? Gdyz taka opcja byla by dla mnie super.. bo prawie teraz jezdze non stop na najciezszym ustawieniu ( np. dojazd do pracy) PS. chyba bede musial FAQ poczytac raz jescze bo chyba malo zrozumialem do tej pory. Pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 23 Maja 2013 Mod Team Napisano 23 Maja 2013 Tak, dobrze myślisz, jednak taka jazda jest silnie destrukcyjna dla napędu i dlatego nie jest to najlepsza opcja.
seraph Napisano 23 Maja 2013 Napisano 23 Maja 2013 Aczkolwiek za nic nie powinieneś w takim razie zmieniać korby na taką z mniejszą ilością zębów niż masz oryginalnie, a właśnie taką zaprezentowałeś w linku... Zapedałujesz się
sqr Napisano 23 Maja 2013 Napisano 23 Maja 2013 Jeżeli jesteś zdecydowany na M590 i już uważasz że jeździsz większość na największym przełożeniu to raczej weź taką: http://allegro.pl/korba-shimano-deore-fc-m590-175-48-36-26-srebrna-i3249343334.html 48/36/26 to raczej standardowe przełożenia w crossach. Myślę że do niesportowej jazdy wystarczy octalink no chyba że jesteś pewny że chcesz inwestować w ten rower. Z octalinka mogę polecić: http://allegro.pl/shimano-deore-fc-m540-octalink-48-36-26-mega-9-i3267245451.html z suportem 170zł, za resztę może jakieś hamulce wyższej klasy deore: http://allegro.pl/hamulce-v-brake-shimano-deore-br-m590-super-i3264291714.html Albo Avid SD5 Moim zdaniem M590 na Hollowtech II to w przypadku tedo roweru przerost formy nad treścią. Co nie zmienia faktu że to twój wybór. Pozdrawiam,
keycity Napisano 24 Maja 2013 Autor Napisano 24 Maja 2013 czesc , Co do kosztow ... wiadomo kazda zaoszczedzona zlotowka wiecej w kieszeni fajna rzecz ale.. Ja rozumiem rower kosztowal 1000zl wiec juz po samym rowerze niema co spodziewac sie "cudow" - OK ... ale (...) Co do inwestycji w rower - Rower ma sluzyc na lata. Coraz bardziej wkrecam sie w temat roznych modyfikacji, począwszy od polepszania komfortu ( na chwile obecna ) - po modyfikacje w celu zaoszczedzenia paru gram ( coraz bardziej sie nakrecam) . Juz mnie "korci" wymienic kola na lzejsze. Wracajac do tematu wybor padl na 3 korby 1. SHIMANO ALIVIO FC-M430 OCTALINK + suport Shimano BB ES25 http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/mechanizmy-korbowe-wklady-suportu-napinacze/rowerowe-mechanizmy-korbowe/mtb-trekking/p,mechanizm-korbowy-alivio-fc-m430-8-octalink-shimano,92874.html + super wyglad - duza waga + dobra sztywnosc i wytrzymalosc - koszt korby + suportu nieduzo nizsza niz przy korbach zintegrowanych ? niskie koszty napraw (???) ? latwa eksploatacja (???) 2. SHIMANO DEORE M590 http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/mechanizmy-korbowe-wklady-suportu-napinacze/rowerowe-mechanizmy-korbowe/mtb-trekking/p,mechanizm-korbowy-deore-fc-m590-shimano,42743.html - nieciekawy wyglad w porownaniu z alivio i reszta pozagrupowych + lekka + cena/jakosci podobno bdb + HT ? sztywnosc/wytrzymalosc wieksza niz OCTALINK (???) ? drozsze koszty napraw (???) ? bardziej skomplikowana eksploatacja (???) 3. SHIMANO FC-M542 http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/mechanizmy-korbowe-wklady-suportu-napinacze/rowerowe-mechanizmy-korbowe/mtb-trekking/p,mechanizm-korbowy-fc-m542-shimano,40393.html + porownywalny wyglad tj Alivio, duzo lepszy od Deore + najlzejsza z calej 3-ki + cena/jakosci bdb + HT - pozagrupowa ? sztywnosc/wytrzymalosc wieksza niz OCTALINK (???) i tj w M590 ? drozsze koszty napraw w porownaniu z alivio octalink (???) ? bardziej skomplikowana eksploatacja (???) PS. Korby 10-rz sa niekompatybilne z 8,9 ? PS2. Wybor ilosci zabow nadal niewiem ale do tego dojdziemy PS3. Czy ew. do tej Alivio mozna zastosowac alu blaty PS4. Czy w przyszlosci jako ze poz.3 jest pozagrupowa niebedzie problemu z el. zamiennymi tj. blaty i suport ? POZDRAWIAM I PRZEPRASZAM ZA SCIANE TEKSTU
beskid Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 Kup puki póki jeszcze jest takie coś http://www.bikeatelier.pl/naped/korby/mechanizm-korbowy-shimano-deore-fc-m521 i te wszystkie dylematy masz z głowy.
keycity Napisano 25 Maja 2013 Autor Napisano 25 Maja 2013 Wyglada super.. rozumiem ze suporty takie same jak przy poz. 1 tj alivio etc .. wyglad fajny• nie ma napisu deore i blaty aluminiowe i puste ramiona dla wagi. A powiedz jak z kompatybilnoscia i dostepnoscia czesci zam jak nowy blat. Rozumiem ze to niska wersja z rodzinny deore. Wysłane z mojego GT-N7000
Qr3ak Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 Bież i się nie zastanawiaj, rozstaw śrub, blat i zębatki taki sam jak w 590. Korba jest pozagrupowa (odpowiednik Deore LX)
Sertom Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 A nikt nie napisał, że to mogą być pedały? Te które dają do Lazaro są fatalne, w mojej dziewczyny rowerze padły po 100km. Sprawdź pedały.
keycity Napisano 25 Maja 2013 Autor Napisano 25 Maja 2013 Pedaly w same w sobie wymienilem na platformy ht gdyz te co byly faktycznie nieciekawe a w szczególności slaba przyczepność do nogi przy Wysłane z mojego GT-N7000
rybciasum Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 a ja bym zmienił suport, zajechał te korbę która masz a potem zmienił na nową
beskid Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 Wyglada super.. rozumiem ze suporty takie same jak przy poz. 1 tj alivio etc .. wyglad fajny• nie ma napisu deore i blaty aluminiowe i puste ramiona dla wagi. A powiedz jak z kompatybilnoscia i dostepnoscia czesci zam jak nowy blat. Rozumiem ze to niska wersja z rodzinny deore. Tak dokładnie takie suporty jak do tej Alivio a długość wkładu to chyba 121 mm. Jest to jest praktycznie bliżniacza konstrukcja do Deore FC-M531. Akurat środkowy blat alu to nie jest powód do radości ale spokojnie da się blaty wymienić. To solidna konstrukcja i jak się dba o łańcuch a do tego jest on jeszcze solidny to prędko wymieniać blatów nie będziesz musiał. Blaty do kupienia to nie kłopot a wkłady suportowe też są produkowane. Zajechać blaty w starej to jest dobry pomysł bo sam w ten sposób robię z 531 ale te korby powoli znikają z rynku. Już jest bardzo ciężko dostać 521 z blatem 44T. Ja taką właśnie do 8 sp zanabyłem i czeka na następny sezon. Jeść się temu przecież nie daje.
Qr3ak Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 Dokładnie, ta korba powoli staje się rarytasem kolekcjonerskim do kupienia. Za rok może być jeszcze gorzej.
keycity Napisano 25 Maja 2013 Autor Napisano 25 Maja 2013 Dokładnie, ta korba powoli staje się rarytasem kolekcjonerskim do kupienia. Za rok może być jeszcze gorzej. Hey, Przyjrzalem sie troche proponowanemu tu modelu korby FC-M521... I musze powiedziec ze BARDZO MI SIE PODOBA + super wspolczynnik cena/jakosc + lekko jak na moje wymagania/standardy + duza trwalosc i sztywnosc jesli wierzyc opiniom + latwosc konserwacji (??) - Nadal niewiem jak wyglada kwestia czesci zamiennych tarcz bo niemoge sie doszukac nigdzie ;/ Pozostaje mi wybor suportu i jako ze wybor niejest nazbyt wysoki przy octalink to padlo na : http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/BB/EV-BB-ES30-2144_v1_m56577569830608716.pdf warto ? czy ktos mi moze wskazac jaki rozmiar i typ kupic ? wielkosc mufy, dlugosc osi (rozmiar ramy to wariant 21 cali) Jako ze jestem juz zdecydowany na model zostaje kwestia ilosci zebatek wiem ze juz o tym rozmawialismy ale i sam neiwiem co zrobic ... Chcialbym jezdzic w "lesnym" terenie ale czasu coraz mniej zostaje ;/ Wiekszosc kilometrow to niestety beda dziurawe polskie drogi, sciezki row. w drodze do/z pracy i ew. dojazd do tych "lesnych" pagorkow by popaprac sie w blotku ;PDodam ze to co juz mam wydaje mi sie za "lekkie" przy jezdzie do pracy. Wolal bym wiecej "ciezszych: przylozen niz lzejszych. Dzieki , POZDRAWIAM
beskid Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 Co do wkładu to wybór jest wystarczający. Albo BB-ES25 albo BB-ES51 o długości 121 mm. Nie bardzo rozumiem czemu tak istotną rolę przywiązujesz do ewentualnej wymiany blatów. Wiesz ile musi przejść korba aby nie nadawał się do jazdy? Poza tym jest to praktycznie mało opłacalne bo np. największy blat do tej korby jak i 521 to koszt ok. 100/150 zł. Policz resztę to taniej wyjdzie zakup nowej. Ale jak chcesz to proszę bardzo; http://bikecenter.pl/index.php?p8509,tarcza-48-zebow-shimano-deore-fc-m532-fc-m530-4-sruby, http://rowerowy.com/sklep/czesci/zebatki/mtb_64_mm/prod/shimano_fc_m530, http://www.bike-center.pl/index.php?p2989,tarcza-36-zebow-shimano-fc-m532-fc-m590-4-srub Moim zdaniem korba z blatem 48 będzie tutaj najbardziej odpowiednia.
Niszczacyzboze Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 Proponuję Ci zmienić suport i zajeździć korbę. U siebie w rowerze od nowości mam korbę z grupy Acera i dostaje zdrowo po tyłku i po 8kkm rzeczywiście ma już dość. Oś już skrzywiona, blat największy także, a środkowy zaciąga łańcuch. Rozglądałem się za tarczami, bo nie chciałem początkowo zmieniać korby skoro jest taka możliwość by wymienić same koła zębate. Znalazłem w jednym ze sklepów u siebie blaty po 70 zł. Dwa blaty jest równe cenie nowej korby alivio, a dorzucenie 30zł i masz cały mechanizm korbowy nowy. Zmiana kół zębatych w niskich klasach jest zupełnie nieopłacalne.
keycity Napisano 26 Maja 2013 Autor Napisano 26 Maja 2013 OK Panowie, Wybor padl: - FC-M521 175mm 48-36-26 by sie ciezej jechalo na najwiekszym blacie i najszybciej niz przy 44-32-22 - suport BB-ES25 lub BB-ES30 - ramy 21"" dla Lazaro chyba wym. 68/121mm choc glowy niedam se uciac DZIEKUJE i POZDRAWIAM
rybciasum Napisano 26 Maja 2013 Napisano 26 Maja 2013 mufe masz 68mm a ten drugi wymiar dobiera się pod korbę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.