polki911 Napisano 8 Maja 2013 Napisano 8 Maja 2013 Witam wszystkich, Na wstępie chciałbym przeprosić za brak jakiejkolwiek wiedzy na temat rowerów gdyż moja przygoda z mtb zaczęła się dziś. Kupiłem rower, 29-era Gianta ravel. Gdy wracałem do domu to zauważyłem, że gdy łańcuch jest na największej zębatce z przodu to gdy koło podskoczy słychać stuknięcie. Na początku myślałem że to łańcuch obija o ramę ale to jednak nie to. Proszę o jakieś rady.
Piszaman Napisano 8 Maja 2013 Napisano 8 Maja 2013 Na największej zębatce z przodu często gęsto chodzi głośno. Nasmaruj łańcuch, spróbuj przybliżyć gdzie stuka, o co stuka. Może trze o wodzik przerzutki.PS regulamin. Temat w kwadratowym nawiasie.
polki911 Napisano 8 Maja 2013 Autor Napisano 8 Maja 2013 2i regulaminu Rower jest nowy i nasmarowany. A słychać pojedyncze stuknięcie gdy wjadę w dołek albo koło podskoczy. Wydaje mi się, że to stukanie słychać na wózku tylnej przerzutki, co do nawiasów kapnąłem się po dodaniu tematu....
lyndowss Napisano 8 Maja 2013 Napisano 8 Maja 2013 co do nawiasów kapnąłem się po dodaniu tematu.... To się jeszcze "kapnij", że nie cytujemy w całości posta poprzedzającego! Potrzebny serwis tylnej piasty prawdopodobnie.
Mod Team Puklus Napisano 8 Maja 2013 Mod Team Napisano 8 Maja 2013 Spokojnie nowy jest, jeszcze punktów nałapać zdoła
polki911 Napisano 9 Maja 2013 Autor Napisano 9 Maja 2013 to tylna przerzutka była za luźno i obijała o ramę
Mod Team Puklus Napisano 9 Maja 2013 Mod Team Napisano 9 Maja 2013 Standardowa przypadłość klasycznej konstrukcji, łańcucha nie słychać jak stuka, nawet przerzutki nie słychać zazwyczaj. obwiń sobie gumą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.