Skocz do zawartości

[amortyzator] Do czego służy ta zawleczka?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Fajnie by było, gdybyś dał zdjęcie całości, a nie tylko małego fragmentu amora. Ale na pierwszy rzut oka, wygląda to na jakąś sprężynę, mającą dociskać uszczelki do goleni amora

Napisano

To jest pierścień segera

Moim zdaniem to także, nie jest pierścień segera...
Daj fotkę całego amorka i zaznacz miejsce w ktorym jest ta zawleczka :)
Napisano

Więc może faktycznie, jest to pierścień segera. Tylko co ona tam "blokuje"? :)
Nie masz takich specjalnych szczypcy do takich pierścieni?

Napisano

ta zawleczka ma dziurki z dwoch stron i mozna nia dowolnie krecic.

Cz

Czyli na 100% pierścień segera :)
To taka jakby blokada, przed wypadnięciem/wysunięciem się jakiejś części ;)
Napisano

A to powiedz mi jeszcze czy krecenie nia cos daje? I czy idzie jakos wyregulowac tego amora? bo juz troche ma lat i twardy jest skubany ze bije na dziurach:P

Napisano

Kręcenie nie daje nic, no i nic nim nie wyregulujesz :)
Da się go tylko wyjąć specjalnymi szczypcami, ale wydaje się, że jest to zbędny zabieg :)

Hmm, jeśli to naprawdę stary amorek to zapewne nie ma żadnej regulacji :(
W dodatku jest raczej sprężynowy, a więc nie da się zrobić za wiele, żeby był bardziej "czulszy" na nierównościach :(

Napisano

Po mojej interwencji z olejem i smarem troszke lepiej pracuje ale i tak ciezko sie domyka:P a  jak juz domknie to skok jest dosyc konkretny i w pewnym momencie sie blokuje i wybija z hukiem:P

Napisano

A co bys mi polecil z uzywanych amorow? jakie modele? bo nie wiem ile cm ma sterowka badz srednica rury itp... 

To zależy ile chcesz przeznaczyć. Podobnych zapytań na forum jest dużo. Poszukaj poczytaj, a z pewnością znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...