Skocz do zawartości

[Korba i Kaseta] Oceniamy stan zębatek napędu

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

2i regulaminu, treść usunięta przez moderatora.

czyli nowa kaseta z łańcuchem załatwią sprawę , a do tej korby jaki zestaw byś zalecił , dzięki

• Mod Team
Napisano

17t kd stan dobry - nadaje sie do uzytku

15t kc stan dostateczny - do poprawek raczej

13t kf stan dobry - nadaje sie do użytku

13t kd stan miedzy dobry a dostateczny, powinno działać ale może skakać

11t kd1 stan w miarę dobry ale skakćbedzie

11t kc1 stan dostateczny do wymiany raczej.

Napisano

Dzięki za ocenę. Myślałem, że obędzie się bez wymiany korby na początek, bo chciałem kupić tylko nową kasetę i łańcuch, ale jednak jeszcze poczekam, bo trzeba jeszcze kasiorę na korbę. 

• Mod Team
Napisano

Korba stan ośmieliłbym sie powiedzieć bardzo dobry, kaseta ... z tego kąta ciężko cokolwiek powiedzieć, niby ładnie.

Napisano

Dzięki za odpowiedź. Wymiana łańcucha oczywista sprawa   :laugh: dobrze że chociaż w korbę nie trzeba inwestować. Kółek od przerzutki też nie ma więc są do wymiany. Zobaczymy co jeszcze powie @Puklus na temat piłowania kasety, bo nie wiem czy jest sens żebym się za to zabierał.

Napisano

Witam, na oku mam dwie kasety XT w podobnej cenie (~80zł). Pytanie czy warte są swojej ceny no i czy przyjmą nowy łańcuch

Kaseta 1. (niby przebieg 2,5k km ze zmianą łańcucha co 700km, trzy ostatnie koronki z XTR'a)

Zdjęcie_1

Zdjęcie_2

Kaseta 2. 

Zdjęcie_1

Zdjęcie_2

Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam! :)

• Mod Team
Napisano

1ka jest zjedzona srodze, i tylko szlif od 5 zębatki.

2ka jest w dużo lepszym stanie, ciężko cos powiedzieć bo zdjęcia małe ale nowy łańcuch powinien sie przyjąć, będzie skakać ale nie tragicznie.

Napisano

Zdjęcia kasety sa fatalne i nie widać kluczowych rzeczy. W mojej opinii patrząc na nie to jeździć do zajechania, a potem wymienić komplet korba+łańcuch+kaseta i zdecydowanie zmienić technikę smarowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...