Skocz do zawartości

[~2000] Rower głównie do miasta

dzilins

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam zamiar kupić swój pierwszy "lepszy" rower. Po przeglądnięciu forum wyszło mi iż powinienem kupić rower crossowy. Dużo osób na forum poleca Unibike dlatego myślałem o modelu Viper. Gdy odwiedziłem jednak sklep sprzedawca zasugerował iż powinienem zdecydować się na inny rower (np Ghost Cross 1300) ze względu na lepsze ramy. Czy rzeczywiście np ten Ghost byłby lepszym wyborem pomimo słabszego niż w Viperze osprzętu? A może powinienem zainteresować się jeszcze jakimś innym modelem? Czy moglibyście coś doradzić.

W jednym ze sklepów znalazłem przeceniony model Unibike Evolution 2012. Czy jest sens kupować rower MTB w przypadku gdy w większości poruszać się będę po mieście?

Na koniec jeszcze jedno pytanie o rozmiar ramy. Mam 190cm wzrostu, wewnętrzna strona nogi ~91 cm. Czy 21" rozmiar ramy będzie ok? Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

Unibike Viper. Osobiście wziąłbym rozmiar 23" gdybym miał Twój wzrost. Mam 180 cm. i jak jechałem na tej ramie w rozmiarze 19" to była dla mnie za mała.

Nie ma sensu MTB, chyba że lubisz...edit.

nogę mierzyłeś do genitaliów, czy do samej pachwiny?

• 4 tygodnie później...
Napisano

Byłem już zdecydowany na tego Vipera, ale jest problem z jego dostępnością. W sklepie, w którym mam zamiar kupić rower sprzedają też rowery marki Focus. Co myślicie o tej marce? Czy taki np Focus Lost Lagoon cs 3.0 warty jest uwagi czy lepiej poczekać na Vipera?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...