Piotr006 Napisano 5 Kwietnia 2013 Napisano 5 Kwietnia 2013 Witam. Chciałbym kupić sobie pierwszy prawdziwy rower ( mam 32 lata 176 cm wzrostu 65 kg waga). Nie znam się kompletnie na sprzęcie rowerowym, śledzę wątki na forum od ok 3 miesięcy. Moją uwagę zwróciła oferta Univega HT-510: Rama: Univega Sport Geometry / Alu 6061-T6 / Bi-Axial Oval Tubing, mocowanie koszyka bidonu, wymienny hak tylnej przerzutki Rozmiar: 45cm-17,5" / 50cm-19,5" / 55cm-21,5" Widelec: Sr Suntour XCM V2 , skok 80mm, hydrauliczna blokada skoku, regulacja naprężenia wstępnego Mechanizm korbowy: FSA CK-306, aluminiowy, z osłoną, zębatki: 44T/32T/22T, ramię 170mm Środek suportu: THUN – łożyska maszynowe, uszczelniane Hamulec przedni: Miranda Alu Concept V-brake Hamulec tylny: Miranda Alu Concept V-brake Klamki hamulcowe: Aluminium V-brake Leaver Przerzutka przednia: Shimano Deore – Made in Japan Przerzutka tylna: Shimano Deore SLX Shadow , RD-M662 , Made in Japan Manetki: Shimano Deore Rapid Fire , SL-M530, Made in Japan Kaseta: Shimano Deore, CS-HG50 , 9-rzędowa, 11T-32T, Made ina Japan Łańcuch: KMC Mostek: Aluminium 4-bolt, comfort geometry, 80mmKierownica: Aluminiowa, gięta MTB, 600mm Piasty: Black Comp Hubs – aluminiowe – uszczelniane – montowane na zacisk Pedały: VP – alu/plast , z elementami odblaskowymi Obręcze: Schurmann Yak-19, dwuścienne, aluminiowe, wzmacniane Siodło: Velo Sport – semi sport Sztyca: Promax Black Comp, aluminium, 27,2mm, 1-bolt Opony: Schwalbe Smart Sam 26"x2.25" Sport line – dętki z zaworami samochodowymi Ilość biegów: 27 Cena: 1500 zł Rower chcę wykorzystywać wyłącznie rekreacyjnie, głównie przejażdżki asfaltowe. Nie zależy mi na marce tylko na jakości. Niestety w moim sklepie w Brzesku sprzedawca może sprowadzić mi tylko rozmiar 50cm-19,5". Rozum podpowiada mi że najprawdopodobniej będzie dla mnie za duży (176 cm wzrostu). Jednak sprzedawca mówi że będzie ok do rekreacyjnej jazdy. Wcześniej ”upatrzyłem” sobie jeszcze Arkusa Vip 6.0 za 1000zł ale tu już tylko w grę wchodzi zakup przez internet. Pewnie wystarczyłby mi ten sprzęt chociaż gdzieś przeczytałem że środek suportu jest wykonany z łożysk ”spiętych” tuleją wykonaną a tworzywa (pewnie straszna lipa). Jest też mocno polecany na forum Romet Jolene 2 2010r za 1500 zł ale w nim obawiam się hamulca tarchowego Avid BB5, podobno trudny w regulacjii i nie potrzebna mi raczej mechaniczna tarczówka (też dostępny tylko z internetu) Proszę więc o podpowiedź co myślicie o tej Univedze i ramie 50 cm. Zaryzykować i zamówić w ciemno, czy raczej szukkać czegoś innego. Pozdrawiam Piotr
MsRIFU Napisano 5 Kwietnia 2013 Napisano 5 Kwietnia 2013 Też mam 176 cm wzrostu i na pewno nie brałbym mniejszej ramy niż 19, sam też jeżdze na 19. Na różnych tabelkach możesz wyczytać że do twojego wzrostu pasuje 19, jednak jeżeli będziesz używał tylko do rekreacyjnej jazdy to brałbym większą. Ostatnio przesiadłem się na rower kolegi z ramą 21 i uwierz mi że komfort jazdy był znacznie większy ! Ja jeżdżę dosyć dynamicznie wiec 19 pasuje idealnie, ale jak chcesz sobie tylko rekreacyjnie śmigać to celuj w 19 a najlepiej większe Powodzenia Dodam jeszcze, że lepiej nie ryzykować kupienia za małego roweru. Sam miałem dylemat czy 19 czy 17, wybrałem 19, gdybym wybrał mniejszą to sobie bym tego nie wybaczył
jokulus25 Napisano 5 Kwietnia 2013 Napisano 5 Kwietnia 2013 ja bym tak nie szalał z tymi dużymi ramami , szkoda że nie masz możliwości "przymierzenia" się do ramy , ale radziłbym nie kupować za dużej
J0ker Napisano 5 Kwietnia 2013 Napisano 5 Kwietnia 2013 Witam. Chciałbym kupić sobie pierwszy prawdziwy rower ( mam 32 lata 176 cm wzrostu 65 kg waga). Nie znam się kompletnie na sprzęcie rowerowym, śledzę wątki na forum od ok 3 miesięcy. Moją uwagę zwróciła oferta Univega HT-510: Rama: Univega Sport Geometry / Alu 6061-T6 / Bi-Axial Oval Tubing, mocowanie koszyka bidonu, wymienny hak tylnej przerzutki Rozmiar: 45cm-17,5" / 50cm-19,5" / 55cm-21,5" Widelec: Sr Suntour XCM V2 , skok 80mm, hydrauliczna blokada skoku, regulacja naprężenia wstępnego Mechanizm korbowy: FSA CK-306, aluminiowy, z osłoną, zębatki: 44T/32T/22T, ramię 170mm Środek suportu: THUN – łożyska maszynowe, uszczelniane Hamulec przedni: Miranda Alu Concept V-brake Hamulec tylny: Miranda Alu Concept V-brake Klamki hamulcowe: Aluminium V-brake Leaver Przerzutka przednia: Shimano Deore – Made in Japan Przerzutka tylna: Shimano Deore SLX Shadow , RD-M662 , Made in Japan Manetki: Shimano Deore Rapid Fire , SL-M530, Made in Japan Kaseta: Shimano Deore, CS-HG50 , 9-rzędowa, 11T-32T, Made ina Japan Łańcuch: KMC Mostek: Aluminium 4-bolt, comfort geometry, 80mmKierownica: Aluminiowa, gięta MTB, 600mm Piasty: Black Comp Hubs – aluminiowe – uszczelniane – montowane na zacisk Pedały: VP – alu/plast , z elementami odblaskowymi Obręcze: Schurmann Yak-19, dwuścienne, aluminiowe, wzmacniane Siodło: Velo Sport – semi sport Sztyca: Promax Black Comp, aluminium, 27,2mm, 1-bolt Opony: Schwalbe Smart Sam 26"x2.25" Sport line – dętki z zaworami samochodowymi Ilość biegów: 27 Cena: 1500 zł Rower chcę wykorzystywać wyłącznie rekreacyjnie, głównie przejażdżki asfaltowe. Nie zależy mi na marce tylko na jakości. Niestety w moim sklepie w Brzesku sprzedawca może sprowadzić mi tylko rozmiar 50cm-19,5". Rozum podpowiada mi że najprawdopodobniej będzie dla mnie za duży (176 cm wzrostu). Jednak sprzedawca mówi że będzie ok do rekreacyjnej jazdy. Wcześniej ”upatrzyłem” sobie jeszcze Arkusa Vip 6.0 za 1000zł ale tu już tylko w grę wchodzi zakup przez internet. Pewnie wystarczyłby mi ten sprzęt chociaż gdzieś przeczytałem że środek suportu jest wykonany z łożysk ”spiętych” tuleją wykonaną a tworzywa (pewnie straszna lipa). Jest też mocno polecany na forum Romet Jolene 2 2010r za 1500 zł ale w nim obawiam się hamulca tarchowego Avid BB5, podobno trudny w regulacjii i nie potrzebna mi raczej mechaniczna tarczówka (też dostępny tylko z internetu) Proszę więc o podpowiedź co myślicie o tej Univedze i ramie 50 cm. Zaryzykować i zamówić w ciemno, czy raczej szukkać czegoś innego. Pozdrawiam Piotr Witaj Piotrze! Z tego co napisałeś wynika, że powinieneś rozglądać się za trekingiem, ewentualnie crossem. Po utwardzonej nawierzchni będziesz jeździł szybcie, a przede wszystkim przyjemniej. Zobacz sobie Lazaro Integral V3 na allegro, ktoś się tu wypowiadał, że jeździ się na nim bardziej jak na trekingu, ale dla Ciebie to może nawet lepiej. Osprzęt jak na tą cenę jest naprawdę przyzwoity. Myślę, że do jazdy rekreacyjnej wystarczy Ci w zupełności. Przemyśl jeszcze raz kwestię wyboru typu roweru, bo to niezwykle istotne.
tobo Napisano 5 Kwietnia 2013 Napisano 5 Kwietnia 2013 Rama ramie nierówna. Moim skromnym zdanem 19,5 cala przy 10 cm mniej niż ja mam to za dużo. Jeśli zrozumiałem dobrze to sprzedawca handluje Univegą - może ma inne rozmiary podobnego typu roweru? Przydałoby się sprawdzić prześwit np dla rozmiaru mniejszego - nie wiem jaki jest dostępny poniżej 19,5 cala. Jeśli mniejszy daje duży luz do krocza to ewentualnie można przypuszczać co będzie z 19,5.
Piotr006 Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Napisano 6 Kwietnia 2013 Dzięki za podpowiedzi. W poniedziałek poproszę sprzedawcę aby zadzwonił do hurtowni, może ktoś mi zmierzy na jakiej wysokości znajduje się górna rura ramy (od ziemi) gdzieś czytałem że ok 85 cm ale nie mogę odszukać tej informacji. Zrobię wtedy symulację czy dam rady stanąć nad nią i czy przy ewenualnym zeskoku nie zawisnę na ramie (chyba to będzie wystarczający sprawdzian). Wiem że są jeszcze w internecie Lazaro i Kandsy i sporo osób się bardzo dobrze o nich wypowiada ( aż podejrzane ),a w nich pełne Alivio. Dla takiego amatora jak ja pewnie by w zupełności wystarczyło. Tu też ramy nie są mniejsze bo 19 cali( lub 17 ale to już chyba za mała). Zobaczę jak sytuacja się rozwinie w poniedziałek i będę coś dalej kombinował. W ostateczności zdecyduję się na tego 2013 LAZARO INTEGRAL V3 NA ALIVIO o którym wspominał kolega powyżej, cena mniejsza od Univegi i sporo osób go kupiło na alledrogo (może się przekonam do niego, choć Univega mocno kusi). Jeszcze raz dzieki. Pozdrawiam, Piotr
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.