Irenty60 Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 witam i pozdrawiam wszystkich na tym forum... Mam pytanie odnośnie piasty SHIMANO NEXUS 8 SG-8C31 z hamulcem wewnętrznym, czy może ktoś wie czy można zdemontować ten wewnętrzny hamulec? i żeby był wolnobieg. Znalazłem film na rosyjskiej stronie http://www.youtube.com/watch?v=11l0GegXPSI o tym jak go zdjąć, ale nie wiem czy to tylko pokazuje jak się go zdejmuje czy że można go zdjąć i jeździć bez niego, niestety nie znam rosyjskiego i nie wiem o czym on mówi. Myślę, że dobrze napisałem temat i nie dostanę blokady .
Mod Team Puklus Napisano 28 Marca 2013 Mod Team Napisano 28 Marca 2013 Nie specjalnie znam rosyjski Ale ta cześć którą wyciągi z piasty to właśnie element rozpierający mający za zadanie hamować. Pozbycie się jej na pewno zrobi coś w rodzaju cichego sprzęgła, ale nie do końca jestem pewien czy tak zwyczajnie można to wyjąć czy nie trzeba przepadkiem zrobić drobnej modyfikacji.
topik12 Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 Wygląda na to, że ten film przedstawia pozbycie się wewnętrznego hamulca. Pierścień, który wyjmuje z lewej części korpusu odpowiada za hamowanie przy wstecznym kręceniu korbą te cztery wałeczki rozpierają go a ten szlifuje po korpusie piasty i jest hamowanie.
Irenty60 Napisano 28 Marca 2013 Autor Napisano 28 Marca 2013 Wygląda na to, że ten film przedstawia pozbycie się wewnętrznego hamulca. Pierścień, który wyjmuje z lewej części korpusu odpowiada za hamowanie przy wstecznym kręceniu korbą te cztery wałeczki rozpierają go a ten szlifuje po korpusie piasty i jest hamowanie. to że to pierścień który jest elementem hamulaca to ja wiem, tylko czy jego zdjęcie i montaż bez niego wystarczy aby to normalnie funkcjonowało? nie chcę rozwalić tej piasty bo to nowa
topik12 Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 No nie dziwie się. Ale skoro chcesz się pozbyć tego hamulca. Ten gość opublikował wiele filmików z tego typu piastami, więc chyba zna się na rzeczy. Może ktoś podpowie kto miał z nimi do czynienia. Tak na chłopski rozum i to co się widzi na filmie, wydaje się, że o to chodzi. W przeciwnym razie po demontażu tych szczęk gość nie zakręcałby ponownie i regulował luzu. Prawdopodobnie stopka nie potrzebuje szczęk hamulcowych do zakręcenia i wyregulowania piasty. Ale może znajdziesz kogoś kto zna sowiecki i powie co on "gawarit".
rzymo Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 Tak, ten element który wyciągnął spowoduje brak hamowania przy kręceniu pedałami do tyłu. Piastę można złożyć bez niego (co widać na filmiku) i będzie to zwykła piasta z wolnobiegiem, tyle że cięższa o masę ramienia i tych wałeczków.
Irenty60 Napisano 28 Marca 2013 Autor Napisano 28 Marca 2013 Tak, ten element który wyciągnął spowoduje brak hamowania przy kręceniu pedałami do tyłu. Piastę można złożyć bez niego (co widać na filmiku) i będzie to zwykła piasta z wolnobiegiem, tyle że cięższa o masę ramienia i tych wałeczków. No jutro spróbuję, tylko jak wyjmę te szczeki to te waleczki będą się rozpychały i czy nie wylecą. Ale zobaczę to najwyżej dam znać, chyba że ktoś jeszcze coś podrzuci do jutra.
rzymo Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 36-37 sekunda, ta stalowa sprężyna/drucik powinna przytrzymać wałki na swoich miejscach.
Irenty60 Napisano 29 Marca 2013 Autor Napisano 29 Marca 2013 No i już po demontażu.... bez problemów nawet nie zdejmowałem tak jak na filmie dwie strony, tylko te dwie nakrętki od strony hamulca, zdjęcie pokrywki i wyjęcie szczęk. Myślę, że nic się nie stanie, czas pokaże . Dzięki za odpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.