Skocz do zawartości

[buty] Na chłodniejsze dni

Lukaszma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To może te http://velo.pl/odziez/pokrowce-na-buty/accent/thermal Swoje zadanie spełniają, przy delikatnym obchodzeniu powinny posłużyć długo. Ja swoich na początku nie umiałem zakładać w efekcie czego gdzieniegdzie się lekko popruły. Jakby ktoś się do nich przymierzał, to zalecam cierpliwość i ostrożność a powinno być dobrze. Aha, tylko że w/w ochraniacze zapewniają dosyć solidną ochronę termiczną więc może noga się pocić.

Napisano

Nie każde ochraniacze są ocieplaczami... Używałem ostatnio ochraniaczo-ocieplaczy Rogelli. Niestety są dość delikatne ze względu na neoprenową gąbkę, która jest bezpośrednio na wierzchu. Może nie są super wytrzymałem, ale bardzo dobrze ocieplają.

Napisano

Mam Rogelli Hydrotec i są bardzo ciepłe jak dla mnie. Przy +5* to już aż za ciepło. Przy -15* było mi troszkę chłodno. Są nieprzemakalne. Gdyby nie to, że zsuwają mi się troszkę z pięt (takie mam buty) i przez to przydeptuję je przy chodzeniu to byłyby idealne. Dodatkowym plusem są też elementy odblaskowe. Niby nic szczególnego, ale po ciemku naprawdę mocno to widać.

• Mod Team
Napisano

No i trzeba zabezpieczyć przemarzanie przez bloki. Polecam grubą filcową wkładkę z podklejoną folią aluminiową. Bez tego sam ochraniacz to mało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...