Matiss Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 Witam! Mam pytanie o różnicę między kółkami z przerzutki tylnej aluminiowymi a z tworzywa sztucznego, na forum nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi Chodzi mi o długość użytkowania - czy lepiej dołożyć do aluminiowych czy pozostać przy zwykłych? Czy aluminiowe "dłużej pociągną"? Jak to się odbije na reszcie napędu? Jak to wpłynie na łańcuch - szybciej się zniszczy? Dzięki za wszystkie odpowiedzi
Mod Team Puklus Napisano 9 Marca 2013 Mod Team Napisano 9 Marca 2013 Sporo na ten temat było, tworzywo jest tańsze, cichsze i wytrzymalsze i zazwyczaj lżejsze. Jedyny minus to to ze są nie za ładne.
stefan2810 Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 Dokładnie tak. Mi się wydaje że nie wart inwestować w alu kółka. Raz że są głośniejsze od tych z tworzywa, kolor i tak sie szybko zetrze w miejscach styku z łańcuchem, syf jest bardziej widoczny. Ogólnie jak chcesz mieć fajny kolor i szpanować to kupuj, tak to jest chyba bez sensu, bo żadnej rewelacji nie ma. W alu kółkach chyba chodzi tylko o wygląd.
stefankowalski Napisano 21 Marca 2013 Napisano 21 Marca 2013 Sam zastanawiałem się nad zakupem aluminiowych kółek. Podstawowa zaleta to nie wygląd a to że są wyposażone w uszczelnione łożyska kulkowe a więc takie kółko ma mniejsze opory niż plastikowe kółko łożyskowane stalową tulejką.
artex232 Napisano 21 Marca 2013 Napisano 21 Marca 2013 Regulamin forum, pkt 2i Łożysko kulkowe powiadasz ?
Mod Team safian Napisano 21 Marca 2013 Mod Team Napisano 21 Marca 2013 A jakie? Nie widziałem alu kółeczek a łożyskami ciernymi (aczkolwiek nie twierdzę, że nie ma ). Ale to nie znaczy, że kółek z tworzywa nie ma z łożyskami kulkowymi.
stefankowalski Napisano 21 Marca 2013 Napisano 21 Marca 2013 Tak. Np takie http://allegro.pl/microshift-koleczka-przerzutki-tyl-maszynowe-11-ki-i3056482065.html lub takie http://rowerowy.com/sklep/czesci/przerzutka_tyl/akcesoria_do_przerzutek/prod/shaman_racing_11t
artex232 Napisano 21 Marca 2013 Napisano 21 Marca 2013 I to są dla ciebie łożyska kulkowe. Może zacznij czytać ze zrozumieniem. A po za tym kółka od przerzutek nie mają łożysk kulkowych
detonator Napisano 21 Marca 2013 Napisano 21 Marca 2013 Mam alu kółeczka KCNC, trzeci raz wymieniłem łożyska. Chyba jedyny plus alu kółeczek, to jak napisali przedmówcy- wygląd Co do kółek z tworzywa, to jak najbardziej są i wersję łożyskowane np. BBB lub SRAMA
Mod Team safian Napisano 21 Marca 2013 Mod Team Napisano 21 Marca 2013 Rzuć okiem jeszcze tu: http://www.forumrowe...uminiowe-kolka/ Zamiast wydawać tyle kasy na alu to już lepiej zainteresować się kółeczkami z delrinu I to są dla ciebie łożyska kulkowe. Może zacznij czytać ze zrozumieniem. A po za tym kółka od przerzutek nie mają łożysk kulkowych Tak, są to łożyska kulkowe, dokładnie łożyska kulkowe toczne (albo zamknięte, różnie się to nazywa), to właśnie nazwa 'łożysko maszynowe' jest bardziej nieprawidłowa.
Mod Team Puklus Napisano 21 Marca 2013 Mod Team Napisano 21 Marca 2013 W rowerach są tylko 2 typy jeżeli chodzi kółeczka, ślizgowe na tulejkach i kulkowe nie ma innych takich jak igiełkowe czy stożkowe. Igiełkowe spotyka sie w sterach to najmocniejsze łożyska toczne jakie sa. Nazwa łożysko maszynowe obowiązuje chyba tylko tu, lub tylko wśród rowerów i powstało pewnie by rozróżnić łożyska zamknięte które zazwyczaj są stosowane w rożnego rodzaju maszynach, tych wiankowych rozwiązań skoloryzowanych w rowerach Oba to są łożyska toczne ale by uniknąć nieporozumień jakoś tak sie utarło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.