Skocz do zawartości

[amortyzator] Tani amorek na przód +/- 150 zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mój Sr Suntour XC 60 niestety padł :/ Szukam jakiegoś zamiennika, raczej nówkę. Cena tak do +/- 150 zł. Jeżdżę głównie w miescie, czasem jakiś las (ale to sporadycznie).

Napisano

Po stanie anody na goleniach, czy nie posiada luzów i czy płynnie pracuje. Jak nie jeździsz w terenie to zainwestuj lepiej w sztywny widelec a nie pakuj się w dno co nie można nawet porównać do amortyzatora.

Napisano

Witam,

mam używany może 2 miesiące (głównie miasto) SR Suntour XCT v4 100mm skoku.. Leży w pudełku i obrasta kurzem. za 130pln moge puścić.

Zapraszam

Napisano

Tak odpowiadając na twój drugi temat (o za nisko położonej kierownicy) to amor o skoku 100mm zamiast 60 troche ci ją podwyższy. Geometria DH się zrobi :D

Napisano

A mam takie pytanie z innej beczki trochę. Bo mam do wyrwania fajnego amorka w śmiesznej cenie, lecz jest na 28 koło. Czy dało by sie abym na przodziemiał 28" a z tyłu 26". Bo przód 26" a tył 28" nie ma problemy, ale czy odwrotnie się też da ?

Napisano

tak w tą stronę możesz mieć tylko mówie geometria się zmieni ale będzie ok się jeździło, troche mniej zwrotny się zrobi, no i sterówka musi być 1 1/8 Jeździłem kiedyś odwrotnie i nie polecam, czułem że kierownice mam gdzieś przy ziemi:D Wogóle jeśli jeździsz po mieśćie i nie skaczesz to kup sztywny wideł który będzie 2 kilo lżejszy i nie trzeba będzie go serwisować

Napisano

Sztywnego widelca nie kupię, bo jeździłem przez jakiś czas na takim i podziekuje... A co sądzicie o RST 191 80mm ?

Napisano

Jakbyś potrzebował to zapraszam na PW

Mam używanego XCR z blokada na kierownice. Przebieg 1,5k km. Chodzi jak nówka, bez luzów, tylko pod tarcze.

Oddam za 150zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...