Roonin Napisano 28 Lutego 2013 Napisano 28 Lutego 2013 Operacja zmiany skoku jest banalnie prosta. Na stronie producenta masz filmik co i jak, radzę obejrzeć.
MichalKepa Napisano 28 Lutego 2013 Napisano 28 Lutego 2013 już oblookałem.. prościzna tylko jedno pytanie.. ten smar co go tam kolo na gwint i do lag ładuje to jakiś konkretny czy mogę zastosować zwykły stały albo wazelinę techniczną??
Roonin Napisano 1 Marca 2013 Napisano 1 Marca 2013 Nie to nie jest zwykły smar tylko specjalny i trzeba taki dawać. Jeśli to nowy amor to najlepiej postaraj się zebrać jak najwięcej na jakiś papierek to co jest i wykorzystaj to co ci się uda zebrać. Jak go nie dasz też szczerze mówiąc świat się nie zawali.
Mod Team michuuu Napisano 2 Marca 2013 Mod Team Napisano 2 Marca 2013 ten smar co go tam kolo na gwint i do lag ładuje to jakiś konkretny czy mogę zastosować zwykły stały albo wazelinę techniczną?? Może być wazelina techniczna albo taki smar: http://www.cx80.pl/strona_pl_produkty_silikonowy
MichalKepa Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 skręciłem go i tak coś mi się nie podoba.. sztyca wystaje tylko 112 mm licząc od uszczelki do mostka.. prawidłowo?
Fenthin Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 Zależy, ile powietrza wpuściłeś do widelca. Epicon posiada sprężynę negatywną stalową, więc przy stosunkowo niskim ciśnieniu nie może wyprostować się do pełnej wysokości. Jeśli napompujesz więcej i rozprostuje się do 120mm, nie masz powodów do niepokoju. Po prostu jesteś lekki
MichalKepa Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 właśnie nie wiem ile wpuściłem bo mi manometr nie działa.. poza tym przy pompce spierdziela powietrze to nie będę się z nią męczył.. podjadę później do koleżki to dopompuje na "normalnej" pompce.. na ile go naładować?
Fenthin Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 Niestety, tylko metoda prób i błędów daje radę. Zacznij od ustawienia go tak, by SAG miał te +/- 20%. A skoro nie masz pompki do widelców, nie dziwię się, że masz problemy z napompowaniem go.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.