lenon77 Napisano 15 Lutego 2013 Napisano 15 Lutego 2013 Nie jestem pewien czy piszę w dobrym dziale ale w związku ze zbliżającą sie wymiana korby mam pytanie. Chodzi mi o fabrycznie nałożony smar na prawej korbie widoczny na zdjęciu http://cdn2.bigcomme...9.1280.1280.JPG jaki jest cel jego nałożenia? Domyślam się, że może on pełnić funkcje zapobiegającą luzowaniu korby ale miejsce jego nałożenie wydaje sie dość dziwne (w tym miejscu nie ma gwintu). A może jest on nałożony po to by użyć go do posmarowania śrub/ramion w miejscu mocowania? Ma ktoś wiedze na ten temat?
jokulus25 Napisano 15 Lutego 2013 Napisano 15 Lutego 2013 mi się wydaje że jest w tym miejscu po to aby potem jak będziesz chciał wykręcać śruby to żebyś mógł wykręcić a żeby się nie zapiekły
dziobolek Napisano 15 Lutego 2013 Napisano 15 Lutego 2013 ...A może jest on nałożony po to by użyć go do posmarowania śrub/ramion w miejscu mocowania? Według mnie, to jest prawidłowa odpowiedź
Mod Team Puklus Napisano 15 Lutego 2013 Mod Team Napisano 15 Lutego 2013 Smar jest najprawdopodobniej po to by zminimalizować tarcie rpzy dokręcaniu ramienia a siły tam są naprawdę pokaźne wiec minimalizacja tarcia jest wskazana.
Mod Team mrmorty Napisano 15 Lutego 2013 Mod Team Napisano 15 Lutego 2013 na dodatek nie zapiecze Ci się ani śruba ani sama korba na osi. Smar konserwuje, chroni przed korozją, zmniejsza tarcie a gdy korozja już się pojawiła to takową zatrzymuje. Nic dodac- nic ując. Dziękujemy wszystkim zainteresowanym ale lokal zamknięty
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.