Skocz do zawartości

[kaseta] Odkręcanie kasety

Buli1971

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

TAK

Ale jeśli chodzi Ci o wolnobieg. Kasetę proponuję odkręcić zwyczajnie kluczem, bo mało kiedy jest zapieczona lub jakoś strasznie zakręcona.źle!!marekw ma rację wybacz

Napisano

Jeśli chcesz urwać gwint nakrętki, to tak

Film instruktażowy pokazuje by kręcić kołem w lewo,ale gdy to robię koło obraca się swobodnie.Czegoś nie kumam...

Napisano

Jeżeli na pewno to jest kaseta proponuję założyć bacik lub przytrzymać łańcuchem zębatki. Klucz do kasety wkładamy w nakrętkę kasety i zaciskamy na nim klucz francuski. Po czym odkręcamy kasetę.

Napisano

Zaczyna się robić ciekawie. Przejdźmy do sedna. Kaseta czy wielotryb?

na 200 % KASETA.

Jeżeli na pewno to jest kaseta proponuję założyć bacik lub przytrzymać łańcuchem zębatki. Klucz do kasety wkładamy w nakrętkę kasety i zaciskamy na nim klucz francuski. Po czym odkręcamy kasetę.

Nie da się.Wczoraj wylałem siódme poty i nic.

• Mod Team
Napisano
TAK

Zauważmy ze kluczem sie kręci w lewo czyli kołem w prawo, no chyba ze koło trzymamy odwrotnie to faktycznie w lewo. Oczywiście w przypadku wolnobiegu.

Najlepiej daj zdjęcia co to za wynalazek masz i będzie wszystko jasne.

Napisano

Chodziło mi o przypadek kiedy koło leży na imadle wolnobiegiem w dół to wtedy trzeba kręcić nim w lewo. Jeśli wolnobieg jest w górę lub w naszą stronę to kołem kręcimy w prawo.

Wstaw jakieś zdjęcie bo każdy z nas po prostu wziąłby i odkręcił a tak to się zamotamy wszyscy, a może problem tkwi gdzie indziej...

Napisano

No to widzisz mości dobrodzieju, bo dowcip polega na tym, że kasety nie da się odkręcić w imadle jak wolnobiegu. Kręcąc kołem w lewo będzie się obracać luzem, a kręcąc w prawo będzie się dokręcać.

Niech mnie ktoś poprawi jak nie mam wyobraźni i tak nie jest:D

Musisz mieć bacik (ostatecznie stary łańcuch) i kasetę trzymając odkręcić kluczem jak człowiek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...