Skocz do zawartości

[Korba M410] W jaki sposób mogę zrobić 2 blaty

qb41

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie chciałem się podzielić tym co zrobiłem. Zębatka założona 36z, śruby krótsze kupiłem z kominami 4mm wszystko ładnie się zgrało i elegancko chodzi. Łańcuch nie wybija tylko jeszcze zostało obniżyć przerzutkę i tutaj pojawia się problem? dolna część prowadnika przerzutki w najniższym miejscu ma tylko jakiś 1,5 cm do ramy. Będzie to trochę dziwnie wyglądało. Teraz działa wszystko ok ale przerzutka dziwnie wygląda bo jest dość wysoko. Czy przerzutki nowsze np z grupy XT dedykowane do napędów 2x10 mają krótszy prowadnik?

Napisano
Teraz działa wszystko ok ale przerzutka dziwnie wygląda bo jest dość wysoko.

Kit, że dziwnie wygląda, grunt, że działa jak należy.

Napisano

Kit, że dziwnie wygląda, grunt, że działa jak należy.

Niby tak ale jak już działa to zostają jeszcze walory estetyczne. Zastanawiam się nad x9 lub xt dedykowane do napędów 2x10 tylko nie wiem czy będą ok i to jest moja prośba o pomoc czy będzie to grało z napędem 8rz?

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Cześć! Uznałem iż temat podobny, więc się podepnę. Chciałbym w moim SLX'ie zostawić tylko blat 44, usunąć pozostałe zębatki i przerzutkę. Kasetę mam dziewięciorzędową. Gdybym założył blat w miejsce średniej zębatki, co z przekosem łańcucha w skrajnych jego położeniach? Opłaca się w ogóle w to bawić, czy straty choćby w zużyciu łańcucha będą zbyt duże?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...