Skocz do zawartości

[ do 3000] Który rower wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Posiadam od roku dokładnie ten sam model Meridy i mogę go w 100% procentach polecić. Z amorkiem jak dotąd żadnych problemów nie miałem. A największym plusem jest to, że sobie go ustawisz pod swoją wagę. Nie łatwo za około 2000zł znaleźć rower z dobrym amortyzatorem. Pytanie tylko czy rama będzie pasowała?

• Mod Team
Napisano

Ładny ale moim zdaniem ździebko za drogi za kiepskie ma komponenty. Dodatkowo biorąc pod uwagę ze jesteś kobietą a wiec wiele nie ważysz XCM po kilku km przestanie sie w ogóle uginać i będzie robił tylko za kotwice.

• Mod Team
Napisano
2i regulaminu

A może coś takiego? Jeżeli chodzi o stosunek jakość/komponenty do ceny to chyba najlepsza obecnie opcja jeżeli chodzi o gotowe rowery. Do kosztu zakupu trzeba doliczyć jakieś 175 złociszy za transport z Niemiec. W Polsce te rowery są dużo droższe.

RADON Bikes ZR Lady 5.0

Pzdr

Napisano

Wydaje się być całkiem fajny. Nie słyszałam wcześniej o tej firmie, ale zaraz nadrobię zaległości i poczytam :)

dzięki

Napisano

A co powiecie na temat roweru na osprzęcie:

- rama aluminiowa Alloy 6061 podwójnie cieniowana rozmiar M/48 cm

- amortyzator Rock Shox XC 30 RL 100mm z blokadą skoku na kierownicy

- manetki Shimano Deore SLX 3x10

- przerzutka tył Shimano Deore XT

- przerzutka przód Shimano Deore XT

- kaseta Shimano Deore SLX 11-36z

- łańcuch Shimano Deore SLX

- hamulce tarczowe, hydrauliczne Tektro Auriga PRO 180/160mm

- mechanizm korbowy Deore XT 24/32/42z 175mm

- suport Shimano Deore XT

- piasty Concept SL Aluminum DISC

- obręcze Aluminum Lite Disc

- szprychy DT Champion

- opony Continental Mountain King 26x2,2

- mostek Concept SL

- kierownica Concept Extreme MTB, szerokość 620mm

- sztyca podsiodłowa Concept SL

- siodełko Concept Extreme

za kwotę 3000zł

Jest to taki rower jak na tych zdjęciach http://pokazywarka.pl/0pry7s/

Gwarancja na 24 miesiące

Napisano

Myślę, że raczej miał na myśli tego fulla z allegro. Focus ciekawy, jak za 3000zł to w miarę okazja ale lepiej byłoby dorzucić jeszcze z 3 stówki i mieć lepszy wideł i hamulce albo kupić używkę bo jest ich masa w lepszej cenie bardziej opłacalnych. Ten focus ma gwarancję?

Napisano

Wybrałbym jednak Meridę lub Krossa bo uważam, że lepiej mieć rower z tańszym napędem a lepszym powietrznym amortyzatorem. Focus fajny ale po wymianie amortyzatora robi się ponad budżet. A jakby miało być ponad budżet to nie ma nic lepszego niż Radon na Rebie, do którego podlinkowałem na początku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...