Skocz do zawartości

[forumowe ciuchy] Edycja letnia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nogawki z 19 na 25 cm, w pasie, tam gdzie grafika się kończy, z 34 na 45. Dość mocne rozciągnięcie, ale dałoby się naciągnąć jeszcze kilka cm. Zależy jak ciasno kto lubi :) Swoje wymiary podawałem kilka postów wcześniej. W udzie ok. 47 cm.

Zdjęcia (wiem, że straszna jakość :():

https://picasaweb.google.com/110403955253063253641/ForumRowerowe?authkey=Gv1sRgCMGbxfmD57LyDw

Pytanie do osób, które miały ubiegłoroczne stroje. Dobrego pampersa dali (tak tylko, żeby się upewnić pytam)? :D

Napisano

Serio to nie jest ta najlepsza wkładka? Dobrze pamiętam czy była fotka pampersów w tym temacie? Ale chyba z innej firmy? No to trochę się uzbierało uwag do nich. Widać, że mocno trzeba ich pilnować. Jutro napiszę im maila.

Fotki lepsze jak będą to wrzucę, nie bądźcie niecierpliwi ;-) Postaram się jutro, ale nie obiecuję.

Niebieskiej wersji nie będzie, ale z kolorami sobie radzą przyzwoicie, gorzej w kwestii organizacyjnej. :P

Czy z jonami srebra czy nie to już nie wiem, srebrne nie są :P Na metce mają 100% poliester. Mogę dodać, że materiał koszulki jest w łezki, dość cienki i przewiewny, natomiast bluza sprawia wrażenie ciepłej, wewnątrz ma meszek i jest w takie kwadraty.

Napisano

No bardzo średnia ta wkładka nijak nie są te spodenki warte 8 dych i to jeszcze w zamówieniu grupowym, bez jaj. Jeśli to ostateczna wkładka to ja podziękuje

Napisano

Kurcze lepiej ich dopilnować, aby dali tę lepszą wkładkę w portki. Właśnie dla ze względu na nią zdecydowałem się na zakup tych portek - inaczej brałbym gdzie indziej tańsze.

Napisano

Nikt nigdy nie narzekał na jakość wkładki od TP, wybrzydzacie. Jak na spodnie z szelkami za 80 zł jakość wkładki jest dobra, porównuję z długimi spodniami z Deca z serii 7.

Lepsza wkładka musi być, takie były ustalenia.

13k2 widzę, że wziąłeś bluzę większą o rozmiar od koszulki, czy jest to dobra konfiguracja? Zastanawiam się nad tym :(

Napisano

W tamtym roku była szara wkładka (podobno najlepsza) i w tym roku też miała taka być, bo na jej jakość nie narzekam.

To trzeba wymusić na nich, bo to najważniejszy element całego tego stroju. Jak jeszcze brak kieszonki na zamek bym przeżył, to nie chcę spodenek z gorszą wkładką.

PS. Tez myślę czy nie brać koszulki większej o jeden rozmiar. 13k2 jak Ty to oceniasz?

Napisano

co do zdjęć to mi trochę dziwnie w koszulce wygląda to, że odcięcie plastra miodu na białym kolorze jakoś szybko się kończy, gdzie na ciemnym kolorze odcina się znacznie wyżej, w ogóle wydaje się, że na białym pasie strasznie krótki jest ten plaster miodu

Napisano

To ja już wolę chyba wkładkę z TP od tej speca :P Ogólnie mam bardzo podobną w długich spodniach MIMO, tylko chyba wyższy model (niby najwyższy) i uważam, że jest wygodna. Ta z TP jest grubsza od mojej z MIMO. Z ubiegłoroczną nie mam porównania, ale skoro mówicie, że jest inna to zwrócę na to uwagę i upewnię, żeby była najwyższa, w końcu za to płacimy.

To samo z kieszonką na ekspres i paskami sylikonowymi. Postaram się dopilnować wszystkiego :)

Rozmiarowo to przymierzę jeszcze raz i jutro odpowiem dokładniejsze wrażenia. Ja koszulkę wziąłem o rozmiar mniejszą niż zazwyczaj kupuję :P Ale po pierwszych przymiarkach wydaje się ok. Dlatego bluza jest rozmiar większa bo nie miałem zaufania do M ;) Chociaż wydaje mi się, że nie jest to głupie rozwiązanie, na mrozy można więcej pod spód ubrać.

Toto, zgadza się, ale tak było w projekcie i takie było moje założenie, na białym nie chciałem więcej czarnego :)

• Mod Team
Napisano

Ale co Wam nie pasuje w zeszłorocznej wkładce (tej szarej)?

Jest gruba i co ważniejsze po roku nadal jest równie gruba, ja bym pozostał przy niej i tyle, w moim przypadku sprawdziła się bardzo dobrze.

Ta czerwona IMO wygląda dość podobnie, jedynie kształty wydają się inne, ale ciężko tak bez macanka określić :P

Jony srebra? Bez kitu, spodenki za 80 zł, zresztą i tak w przypadku większości ciuchów z cudownymi jonami srebra po 2-3 praniach ich nie ma :c

13k2: No to czekamy na info nt. rozmiaru bluzy, ja przy podobnych wymiarach wziąłem Mkę z nadzieją, że zbyt luźna nie będzie, ale jeżeli Lka będzie dobra... eh...

Napisano

Jony są fajne, ciuchu tak szybko nie capią. Miałem srebro w spodenkach za 40 zł i nie straciły swoich właściwości po 1500 kilometrach.

Napisano

A aby nie capiały ubrania to trzeba je prać,a co 4-5 pranie w specjalnym płynie do ubrań sportowych na rynku jest masa takich produktów,wkładka wygląda na pierwszy rzut oka na mięsistą ciekawe czy nie zacznie się rozpłaszczać pod ciężarem po krótkim czasie jazdy,ale ja jestem dobrej myśli :thanks:

Napisano

Ja dołącze do pytanie o bluzę, mam jakieś 102 com a w pasie jakieś 89 cm, wzrostu 189. Czy brać XL czy L. Chciałbym żeby bluza była raczej przy ciele niż wisząca :)

Napisano
Jony są fajne, ciuchu tak szybko nie capią. Miałem srebro w spodenkach za 40 zł i nie straciły swoich właściwości po 1500 kilometrach.

Że się wtrące. Jony-srony w spodenkach za 4 dychy. Jasne. Dobre spodenki oraz wkładka wytrzymują bez łaski zdecydowanie większe przebiegi i nie maja żadnych modnych jonów srebra. Trzeba zapłacic minimum 200pln ale wytrzymują spokojnie 10000km jak nie lepiej i masz na tyłku markowa wygodną lycre.

A co do forumowych ciuchów to też miałem przyjemność trzymać w ręku i trochę pomacać Fajny miekki materiał. Jak za taką cenę to chyba nic lepszego nie da sie\e znaleźć.

Napisano

Nowe fotki! (dzięki uprzejmości kolegi lukaspecrh92) Niestety aura nie pozwoliła na zdjęcia w plenerze i na rowerze.

Trochę źle zrobili białe paski, nie tak jak powinny być. Podniósłbym kaloryfer z 3-5 cm do góry i zrobił go ciemniejszego, mniej rzucającego się w oczy. Odnośnie projektu więcej uwag nie mam.

Do tego sylikonowe paski na dole koszulki i bluzy, kieszonka z ekspresem i "najlepsza" wkładka w spodenkach. Plus ewentualnie jakaś mała próbka niebieskiego koloru na jakimś skrawku.

Jeszcze jakieś uwagi do TP? Jeżeli nie to wieczorem im wyślę listę zażaleń ;-)

I teraz rozmiary. Po wczorajszych i dzisiejszych przymiarkach, kilkunastu minutach chodzenia w ciuchach bluza rozmiar mniejszy (M) byłaby lepsza. Porównując do bluzy Rogelli, też L-ki, jest trochę szersza (o 2-3 cm), ma dłuższe rękawy, ale za to krótszy tył. Rogelli jest bardziej obcisła, chyba nawet od M-ki z TP, ale to już minimalnie (milimetrowe różnice).

Spodenki L mają dość ciasne nogawki, ale po chwili chodzenia w nich raczej to nie przeszkadza. Nie wiem czy rozmiar większe byłyby za luźne czy nie, nie miałem okazji porównać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...