SSG90 Napisano 22 Grudnia 2012 Napisano 22 Grudnia 2012 Witam , tak zastanawiam sie nad zmiana przerzutki na wyzszy model srama ,w chwili obecnej mam x-5 ale juz powoli lapie luzy wiec myslalem nad nowa , czy sa roznice w pracy czy tylko cena i napisem roznia sie te modele?? , chodzi mi o szybkosc przelozen i precyzje , bo maszynka x-5 przerabiala dosc powoli czy doszukam sie jakiejs roznicy w wyzszych modelach ?? Czy dopiero w grupie xx x-o?
Rulez Napisano 22 Grudnia 2012 Napisano 22 Grudnia 2012 Różnica w pracy jest zauważalna X5 jest właśnie mułowata,mało tego Sram X5 nie do wszystkich haków pasuje (np do Felta RXC nie da się założyć), już przerzutka X-7 jest sporo lepsza, ale ja sprężał bym się na X-9 (z X-9 nigdy nie było problemów w przeciwieństwie do niektórych X-7)
szliri Napisano 22 Grudnia 2012 Napisano 22 Grudnia 2012 Miałem zarówno x5 a obecnie x9, przerzutka x9-tka chodzi znacznie szybciej-czas reakcji jest skrócony, na pierwszy rzut oka widać że jest zrobiona z lepszej jakości materiałów jak i przy dźwignięciu widać że jest znacznie lżejsza. Myślę że warto się zastanowić nad przerzutkami x7,x9 bo do x0 nie warto dokładać miałem okazję ją przetestować i działa bardzo podobnie do x9 jedynie waga była obniżona przez zastosowane włókna węglowego na wózku i korpusie.
Mod Team Puklus Napisano 22 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 22 Grudnia 2012 Mam X9 2010r. w którym to roku była wadliwa seria tych zmieniarek ale na szczęście trafiłem na sprawny model. Sprężyna dość mocna, praca szybka, zdecydowana można by rzec. Pracują z manetkami X9 gripshift które uważam za świetne choć pogodzić je na kierownicy z klamkami i manetką od blokady było niewielkim wyzwaniem. Działa to bardzo dobrze precyzyjnie niezależnie od pogody temperatury syfu i innych czynników, śmiało mogę polecić taki zestaw.
Mod Team durnykot Napisano 23 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 23 Grudnia 2012 Wymiana X5 na X7 nie przyniesie znaczącej poprawy. X7 nabiera luzów porównywalnie szybka jak X5. Warto, jak napisał Rulez, się spiąć finansowo i kupić X9.
bobiik Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Uzytkowałem przez długi czas X7 w wersji grillonowej,a póżniej X9 rocznik bodajze 2009 lub 2008. Od zeszłego sezonu mam X7 rocznik 2012. Nie dostrzegam różnic pomiedzy tymi przerzutkami. Moim zdaniem nie warto dopłacać.Manetki to triggery X9
tobo Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Różnica w pracy jest zauważalna X5 jest właśnie mułowata,mało tego Sram X5 nie do wszystkich haków pasuje (np do Felta RXC nie da się założyć), już przerzutka X-7 jest sporo lepsza, ale ja sprężał bym się na X-9 (z X-9 nigdy nie było problemów w przeciwieństwie do niektórych X-7) Co do "nigdy" to bym polemizował. W przeciwieństwie do innych zmieniarek srama x-9 lubi sztywnieć na zawiasach pantografu co objawia się wolniejszą pracą i niechęcią do zrzucenia na 11tkę w kasecie. Smarowanie pomaga średnio, trzeba rozbijać nity. Na taki problem trafiłem kilka razy.
Rulez Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 To pewnie te z serii 2010, generalnie nie ma z nimi problemów. Była też seria za mocno zakutych łańcuchów Srama
Mod Team Pixon Napisano 23 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 23 Grudnia 2012 Też muszę wymienić swoją mocno zużytą X7, myślałem nad tymi typami włączając w to używaną X.0, po przemyśleniu stwierdziłem że X.9 a X.0 działać będzie identycznie. Nie będę się bić o 20 gramów bo to szkoda kasy.Natomiast nie zauważyłem takiej przepaści między nową X.7 a moją starą X.9. Pewnie byłoby zupełnie inaczej porównywać dwa nowe modele. Szkoda, że sprzęt na 9rz. zamiast stanieć to poszedł w górę, przez co teraz taniej jest kupić napęd na 10 niż na 9 ;/
Rulez Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Całkiem identycznie to one nie działają (mam akurat styczność na co dzień z X5, starą 7, X9 oraz dwoma X0) stara X0 nie działa w niczym gorzej od nowej X0 ......
kadargo Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Dokładnie. Na pierwszy rzut oka w krótkim kontakcie działają tak samo...ale X0 jest szybsza i precyzyjniejsza. Też mam obie w piwnicy, na tych samych gripach X0.
Mod Team Pixon Napisano 23 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 23 Grudnia 2012 Nie wyobrażam sobie jak coś może zmieniać biegi jeszcze szybciej od nowej X.9, poprawnie wyregulowanej i z nowymi pancerzami. Dla mnie to jest raczej niemożliwe lub moim okiem nie do zauważenia. Może w dłuższym okresie użytkowania pojawiają się plusy kupna X.0, a może nie z uwagi na to, że jest ona lżejsza i może się szybciej rozpaść niż jej bliźniacza X.9. BTW jak powinno być poprawnie napisane X.9; X-9; X9 ?
Rulez Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Dla Ciebie jest niemożliwe, ale my mamy inne zdanie ... i tyle
tobo Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Pixon, jak masz możłiwość to wrzuć na stojak serwisowy rower z xtr serii 970, oczywiście spiętej z grip szitem i zobacz jak szybko może pracować przerzutka Byle nie w wersji szedoł.
Mod Team durnykot Napisano 23 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 23 Grudnia 2012 Nie wyobrażam sobie jak coś może zmieniać biegi jeszcze szybciej od nowej X.9, poprawnie wyregulowanej i z nowymi pancerzami Na przykład hydrauliczny Acros.
swimfan Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 jezdze na x-9 w dwoch rowerach, nowe manetki na kulkach i stare bez kulek i prawda jest taka ze kulki wg mojej oceny o wiele lepsze lekkosc przerzucanai niesamowita:)-> kosmos:)(trzeba uwazac jak sie przerzuca bo chodzi to jak karabin maszynowy:)).
SSG90 Napisano 24 Grudnia 2012 Autor Napisano 24 Grudnia 2012 Dzieki wszystkim , po nowym roku wezme x-9 p.s wesolych swiat wszystkim , by te swieta mialy kółka i by sie toczyly jak najlepsze piasty heh
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.