seraph Napisano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Witam. Wreszcie doczekałem się konkretnego roweru godniejszego, że tak powiem czegoś więcej niż nosków. Do systemu SPD potrzeba butów i tu moje pytanie gdzie w Kielcach lub innych świętokrzyskich miastach (Starachowice, Ostrowiec Św, Skarżysko - Sandomierz raczej odpada) mógłbym przymierzyć takie buty? W życiu nie miałem takich na nogach a rozmiarówka podobno odstaję od standardu tym bardziej, że buty noszę od 42 do 44 zależnie już sam nie wiem od czego . Dzięki z góry za podpowiedzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Duzy wybor masz we "WsolSport" i "GoSport" w galerii "Echo", swego czasu kupowalem tez u Piatka na Piotrkowskiej vis-a-vis UM (tam chyba troche taniej bylo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 dobieraj według wkładki ,zmierz swoja wkładkę w bucie i kieruj się tym rozmiarem do spd ,no ale zawsze pewność jest gdy się przymierzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vacq Napisano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Wpadnij do Wsółu, pracuję tam (jeszcze ). Mamy trochę butów Speca i Shimano. Tylko ani u nas ani z tego co widziałem w GoSporcie butów nie ma na sklepie, wrócą z magazynu pewnie w okolicach marca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dery Napisano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 W GoSporcie nawet w środku sezonu spd nie spotkałem we Wsóle były i nawet tam kupiłem bo promocja była Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 19 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Teraz Spd-ki przymierzysz głównie u Piątka i w Suporcie na Sienkiewce. W Go-Sporcie w sezonie mieli chyba tylko jeden model (coś z louis gernau bodajże). We Wsóle spory wybór butów Speca był. Jeśli szukasz czegoś z Shimano, udaj się do Piątka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 19 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 No właśnie byłem przed chwilą we Wsóle i wszystko zimowe, ale nie spodziewałem się specjalnie innego widoku to samo w GoSport. Teraz to już raczej po świętach będę dalej ogarniał temat i tak do wiosny rower powieszę pod sufitem i będzie mi się bujał do snu A co do rozmiarów to ogólnie te buty są chyba mniejsze i trzeba brać większy numer niż zwykle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 19 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Shimano zwykle pasują o jeden rozmiar większe, niż normalne buty Nie wiem jak z innymi markami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanluke Napisano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 idź do Piątka najlepszy wybór i ceny ma też niskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 W Suporcie przy Sienkiewicza ma znakomite buciki Louis Garneau. Shimano to przy LG jednak trepy nie buty Z dwoma rzepami kosztują dwie stówki, z trzema trzy stówki a z klamerką ( najlepsze ) kosztują cztery stówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 10 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Shimano złe nie są, tym bardziej na początek przygody z zatrzaskami. Poza tym za 4 stówki kupisz nawet dwie pary Shimano z klamrą i jeszcze ci zostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 10 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Dokładnie cena też się trochę liczy dla mnie, bo dopiero zaczynam i nie wiem jak to przyjmę. Skłaniałbym się też raczej w stronę bardziej trekingowych butów sznurowanych po prostu tak aby nie wyróżniały się z daleko i nadawały w miarę do chodzenia jakby to nie zabrzmiało dziwnie na temat butów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Shimano nie są złe. Sam cztery lata przejeździłem na Shimano M086.Jakościowo są bardzo dobre. Ale jak zobaczyłem te LG to oniemiałem Prawdziwie twarda podeszwa. Ale to po prostu moje preferencje...do twoich zdaje się najlepszy będzie model rowerowo-trekingowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seebcioo Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 chodzenie nie jest większym problem - sam sporo przechodziłem - najgorzej jest na brukach i różnego rodzaju kamieniach gdzie raczej stykamy się blokami a nie gumą, bo jeżeli gumą to człapiemy normalnie aha no i bloczki troszkę stukają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 A takie trekingowce mają też jakieś usztywnienie w podeszwie nawet takie, które można wyjąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axium0121 Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Witam wszystkich. Chcialem sie spytac jak nazywa sie ten sklep na ul. Piotrkowskiej i czy on jest tam nie dlaleko rynku? Aha.. i Czy kupie tam jakies gorskie buty spd ze sztywna podeszwa, rozm 44 do 200zl? Bo nie wiem oplaca sie w ogóle tam isc. Z gory dzieki i pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 22 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Nie no chłopie, mieszkasz w Kielcach. Rusz trochę tyłek i sam to sprawdź Ale jak już wiesz jaki rozmiar, to nie lepiej z neta zamówić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Na Piotrkowskiej to był Piątek. Ale go już tam nie ma. Teraz jest na Sienkiewicza w bramie obok Dr Oetkera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Dokładnie to Św. Leonarda 7 tak w bramie na lewo... Był na Piotrkowskiej, ale przenieśli kawałek czasu temu nawet w bramie wisiało, może nadal wisi, że przenieśli i dokąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axium0121 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 mieszkasz w Kielcach. Ale jak już wiesz jaki rozmiar, to nie lepiej z neta zamówić? Nie mieszkam w Kielcach tylko w Gozdzie. To jest nie daleko Kielc dlatego nie wpisywalem tej mniej znanej miejscowosci. ;D Co do zamawiania przez neta to troche sie boje ze przyjda za ciasne lub za luzne.. ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 W Suporcie kupuję wszystko ( części, ubrania itp ) po cenach z Aledrogo. A jak jest nieco drożej to tylko o część wysyłki. Z właścicielem się świetnie handluje. Rowery też sprzedaje z dużymi upustami. Jakiś czas temu kupiłem u niego np. przerzutkę m772 sgs shadow za 200 zł oczywiście nową. Ceny dookoła kształtowały się na poziomie ok 230-240 zł. W internecie kupuję tylko wtedy jak w Suporcie tego nie ma. Dwa tygodnie temu byłem tam i mierzyłem buciki. Ma lg i shimano. Ma tego sporo więc idź i się targuj. Na pewno dostaniesz upust. W innych sklepach nawet 5 zł nie urwiesz co w Suporcie jest normą. Autentycznie chwalę go jako zadowolony klient. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 23 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Suport to całkowicie odrębny temat. Idąc do tego sklepu ze sprzedawcą można spędzić długie godziny rozmawiając o wszystkim i o niczym. Jak tylko jest tam to, czego szukacie, to ceny takie jak na allegro, a nawet niższe. Latem wpadłem tam przejazdem na rowerze i wypatrzyłem piankowe chwyty Boplight Race. Sprzedawca powiedział 20 czy 25zł, na co ja odpowiedziałem, że mam przy sobie tylko 15. Facet się uśmiechnął, machnął ręką i powiedział "Może być, bierz" axium0121, jak masz do Kielc blisko, to podskocz i przymierz (chyba już drugi raz o tym piszę w tym temacie). Wtedy będziesz wiedział jaki rozmiar i będziesz mógł zamawiać w ciemno. Lub kto wie, może od razu na miejscu coś kupisz. Tak jak pisze dejtrejder, targuj się. Szczególnie w Suporcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seebcioo Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 ...ta pójdziesz to Suportu skończysz na historiach z życia wziętych! ale... nie powiem bo miło wspominam naszą ostatnią wizytę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 11 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Pozwolę sobie odświeżyć temat i zapytać czy wie ktoś może gdzie dałoby się przymierzyć buty EXUSTAR? A może ktoś odradza? Dzięki z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Witam. Czy wie ktoś jak one mają się rozmiarowo do Shimano? Rozmiar wkładki 44 to jak sh 45 ale jak to jest w rzeczywistości? Czy są szersze/węższe? Dzięki z góry za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.