AuthorTraction2010 Napisano 10 Grudnia 2012 Napisano 10 Grudnia 2012 Witam, szukałem lecz nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na mój problem.. Otóż dręczy mnie ILE KM można przejechać na kompletnym napedzie shimano XT? 1000, 5000 a może 50000? Jazda nie wyczynowa, lecz nie spacerowa. Proszę o linka z odpowiedzią, lub samą odpowiedz... najlepiej z autopsji. Hubert
afly Napisano 10 Grudnia 2012 Napisano 10 Grudnia 2012 Zbyt dużo rzeczy ma wpływ na przebieg jaki możemy uzyskać na napędzie. Wątpie że ktoś poda jakaś odpowiedź, bo jednoznacznej nie ma.
lesieque Napisano 10 Grudnia 2012 Napisano 10 Grudnia 2012 tak jak napisal Afly nie da rady naposac jednozncznie. Mozna pozbierac informacje ile wyciagna przerzutki czy zebatki w korbie bo one wytrzymuja najwiecej. Jednak najslabszym ogniwem jest kasetai lancuch i tutaj rozbierznosci kilometrowe sa zbyt duze.
Mod Team Puklus Napisano 10 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 10 Grudnia 2012 Dla naprawdę chcących wycisnąć napędu jak najwięcej 20 000km powinno być spokojnie osiągalne na jednym zestawie ... ale zazwyczaj jest to ok 8 000 - 10 000km jak sie dba.
Mod Team Maniak Napisano 10 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 10 Grudnia 2012 Da się zajechać nawet w 2-3tys starczy jeździć ciągle w błocku, twardo-siłowo, zmieniać pod obciążeniem, nie sprawdzać wyciągnięcia łańcucha itd. . Poza tym troche dziwne pytanie, pytasz konkretnie o xt bo chcesz wiedzieć czy wymiana na grupę xt przyniesie wzrost trwałości? Zapewniam Cie że cena nie przekłada się wprost proporcjonalnie na ilość przejechanych km. A może co innego kierowało twoim pytaniem, może doprecyzuj, podpowiemy dokładniej.
y4recky Napisano 10 Grudnia 2012 Napisano 10 Grudnia 2012 U mnie napęd XT plus 3 łańcuchy HG73 wytrzymały 20 tyś km i jeszcze teraz ze 2 zimy w zimówce pojeżdżą, jednak tak jak koledzy wyżej napisali, wszystko zależy jak jeździsz i jak dbasz o napędy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.