Skocz do zawartości

[kaseta i łańcuch] SHIMANO SLX HG80 + WIPPERMANN CONNEX 908

merc1011

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Chciałbym was się dzisiaj poradzić gdyż stwierdziłem że czas wymienić sobie kasetę i łańcuch. A że w tym roku byłem dosyć grzeczny Mikołaj obiecał przynieść mi ten komplet. I teraz mam pytanie czy opłaca się wymiana z SRAM PG-950 i łańcucha z9000. Nowy zestaw kosztuje 240 zł z przesyłką. I pytanie czy łańcuch będzie współpracował z korbą shimano m433, która ma za sobą ok. 3500-4000 km. Za ok. pół roku i tak pewnie będę planował wymianę na shimano m590, ale na tej muszę jeszcze troszkę pojeździć. Proszę was o jak najszybszą odpowiedz ponieważ Mikołaj nie długo musi załadować swoje sanie i muszę mu określić czy chce ten komplet.

PS.

Czy poczuje różnice przesiadki z PG-950 na SLX.

Z góry dziękuje i Pozdrawiam Krzysztof.

Napisano

Jeżeli dbasz o napęd, przy takim przebiegu jeszcze powinna. Jeśli jest zapuszczony, może być słabo. Tak czy siak, bez jakiegoś zdjęcia ciężko coś więcej powiedzieć.

Swoją drogą, kaseta SLX jest słabo opłacalna.

• Mod Team
Napisano
przy takim przebiegu jeszcze powinna

Moja ma ponad 20 000km :P i spokojnie dogaduje sie z nowymi łańcuchami ;) Nooo ale jak bym nie dbał o napęd pewnie teraz juz by były gładkie tarcze przy takim przebiegu :D

• 3 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano
Swoją drogą, kaseta SLX jest słabo opłacalna.

Jest to dużo lepsza opcja niż kupno ciężkiej Deore bez aluminiowego pająka lub dużo droższej XT.

• Mod Team
Napisano

Mnie kaseta XT wytrzymała dokładnie tyle samo co jej dużo tańszy odpowiednik Alivio. Pobiła ją tylko wagowo. Nie przekonacie mnie do jej kupna, a i ludziom nie patrzącym jedynie na nazwy komponentów polecam bardziej zdroworozsądkowe podejście ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...