merc1011 Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 Cześć. Chciałbym was się dzisiaj poradzić gdyż stwierdziłem że czas wymienić sobie kasetę i łańcuch. A że w tym roku byłem dosyć grzeczny Mikołaj obiecał przynieść mi ten komplet. I teraz mam pytanie czy opłaca się wymiana z SRAM PG-950 i łańcucha z9000. Nowy zestaw kosztuje 240 zł z przesyłką. I pytanie czy łańcuch będzie współpracował z korbą shimano m433, która ma za sobą ok. 3500-4000 km. Za ok. pół roku i tak pewnie będę planował wymianę na shimano m590, ale na tej muszę jeszcze troszkę pojeździć. Proszę was o jak najszybszą odpowiedz ponieważ Mikołaj nie długo musi załadować swoje sanie i muszę mu określić czy chce ten komplet. PS. Czy poczuje różnice przesiadki z PG-950 na SLX. Z góry dziękuje i Pozdrawiam Krzysztof.
Fenthin Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 Jeśli w ogóle poczujesz jakąkolwiek różnicę, będzie ona wynikała jedynie z: a. efektu placebo b. nowości komponentów
merc1011 Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Napisano 9 Grudnia 2012 Ok dzięki . Ale myślicie że korba przyjmie nowy łańcuch czy ni hu hu?
Fenthin Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 Jeżeli dbasz o napęd, przy takim przebiegu jeszcze powinna. Jeśli jest zapuszczony, może być słabo. Tak czy siak, bez jakiegoś zdjęcia ciężko coś więcej powiedzieć. Swoją drogą, kaseta SLX jest słabo opłacalna.
Mod Team Puklus Napisano 10 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 10 Grudnia 2012 przy takim przebiegu jeszcze powinna Moja ma ponad 20 000km i spokojnie dogaduje sie z nowymi łańcuchami Nooo ale jak bym nie dbał o napęd pewnie teraz juz by były gładkie tarcze przy takim przebiegu
Mod Team Pixon Napisano 26 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 26 Grudnia 2012 Swoją drogą, kaseta SLX jest słabo opłacalna. Jest to dużo lepsza opcja niż kupno ciężkiej Deore bez aluminiowego pająka lub dużo droższej XT.
Lumperator Napisano 27 Grudnia 2012 Napisano 27 Grudnia 2012 Kaseta XT jest trochę droższa, a jednak żywotniejsza. Ja bym dołożył do XT.
Mod Team Pixon Napisano 27 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 27 Grudnia 2012 Mnie kaseta XT wytrzymała dokładnie tyle samo co jej dużo tańszy odpowiednik Alivio. Pobiła ją tylko wagowo. Nie przekonacie mnie do jej kupna, a i ludziom nie patrzącym jedynie na nazwy komponentów polecam bardziej zdroworozsądkowe podejście
Mod Team Puklus Napisano 27 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 27 Grudnia 2012 Ja tam za swoją dałem 25zł dawno temu i do dziś na niej smigam XT oczywiście
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.