Skocz do zawartości

[Przerzutka tył] Jaką wybrać ?

RafBMXable

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema. Potrzebuje tylnej przerzutki do roweru poniewaz mi sie rozwalila. Wiem ze jest wiele tych tematow lecz nie znalazlem odpowiedniego. Potrzebuje przerzutke na 8 rzedowmw kasecie. Mialem teraz shimaano alivio Dysponuje do 100 zl na ta czesc. Pozdrawiam Rafal

Napisano

CzikO to co podałeś to są na 9-rzędowe kasety :)

Ja bym został przy tej Alivio.

jak cos jest na 9 to poradzi sobie z 8, dobre nowe typowo pod 8b ciezko dostac

Napisano

Ta przerzutka ma odwrotna sprężyna więc nie będzie działać ze standardową manetką. To nie ma znaczenie czy przerzutka czy kaseta 8 czy 8 rzędowa.

Jeśli chcesz zostać przy alivio to tu masz nowy model ALLEGRO.

Jeśli masz manetkę shimano to przerzutka sram nie będzie działać.

Napisano

@Alpek I co z tego? Przerzutki 6-9 rzędowe pracujące z tym uciągiem linki są między sobą w 100% wymienne i kompatybilne

@GhOsTwrc Chyba nie w tym budżecie?

@paweloko Będzie, będzie. Tyle tylko, że dźwignie zamienią się funkcjami.

Jeżeli ma być nowa, celowałbym rzeczywiście w Alivio, nowej Deore w tych pieniądzach nie kupisz.

Napisano

Ok wiem ze alivo na 100 procent bedize kompatybilna a co z tym slxem co kolega link do niego podal

Czy lepiej nie kombinowac i zostac przy alivo ? Jak tak to podajcie linki do alivo

Napisano

Gadalem z gosciem 8d slxa i mowi ze nie ma zednych lozow wiec chyba go kupie musle ze to bedzie dobry wybor . Powiedzcie mi tylkomczy na 100 proc3nt bedzie pasowal

Napisano

Można wymieniać modele ja bym powiedział tak... podzielił przerzutki na te do dawnego LX, potem klasa SLX i XT-XTR. Różnią się ceną i jakością działania. Zdecyduj ile kasy chcesz wydać ja bym brał minimum XT a przede wszystkim przerzutka z odwrotną sprężyną, która umożliwia szybszą zmianę przełożenia na lżejsze pod obciążeniem czyli jak podjeasz pod górkę to szybciej zmienisz na lżejsze przełożenie.

Napisano

co prawda 2lata temu ale kupiłem na allegro 771 za nie co ponad 120zł. nowa na gwarancji. Jeżeli nie jezdzisz zimą to poczekaj trochę bo wiosną może się pokazać coś ciekawego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...