szczym Napisano 4 Grudnia 2012 Napisano 4 Grudnia 2012 Hej ! Parę dni temu kupiłem używaną piastę rohloff. jest dość stara, conajmniej z przed 2008 roku (wiem to po uszczelce). po instalacji okazało się, że sporadycznie (około raz na godzinę jazdy) piasta pod większym naciskiem na pedały traci kontakt z napędem, czyli korba "traci opór". po chwili awaria znika. czy wiecie jak to naprawić ? czy to jest poważna awaria ? dzięki za pomoc !
lyndowss Napisano 5 Grudnia 2012 Napisano 5 Grudnia 2012 Czyli chodzi o tylną. Sprawdź zapadki z tyłu. Musisz do tego rozebrać bębenek. Czyli krótko mówiąc tylna piastę na części pierwsze. Tam gdzieś jest problem. Jak już znajdziesz rozwiązanie to napisz na forum czego to była wina. Jeżeli nic nie znajdziesz to napisz też.
tobo Napisano 5 Grudnia 2012 Napisano 5 Grudnia 2012 To piasta Rohloff guugle i już wszystko wiadomo. Prawdopodobnie olej smarujący wewnątrz jest brudny lub jeszcze bardziej zmienił konsystencję i zakleja mechanizmy piasty. Przydałby się serwis. Typowy obejmuje spuszczenie oleju i wlanie nowego z jednym przepuszczeniem specjalnego rozpuszczalnika. Nie wiem jaki jest to oryginalnie olej ani czyścik, nie zaglądałem do pojemników z firmowymi materiałami eksploatacyjnymi. Jeśli ten zabieg nie pomoże pozostanie jedynie rozbiórka piasty - nie wiem kto w Polsce podejmuje się serwisu tych piast. Możesz skrobnąć maila do producenta i zapytać o koszt przeglądu oraz o dane o dystrybutorze w Polsce. Licz się z konkretnym kosztem takiego serwisu - piasta kosztuje chyba ok 3 tysięcy.
Schwefel Napisano 5 Grudnia 2012 Napisano 5 Grudnia 2012 Lyndowss widziałeś kiedyś tego Rohloffa, nawet na obrazku? Wymienić olej na pewno nie zaszkodzi, tak jak pisze Tobo. Według producenta olej wymiania się co roku, więc z racji samego wieku piasty warto to zrobić. Najpierw przelewasz układ olejem czyszczącym AMP Polska - Olej czyszczący do piasty ROHLOFF SPEEDHUB 500/14 25ml a później zalewasz właściwym AMP Polska - Olej całoroczny do piasty ROHLOFF SPEEDHUB 500/14 25ml Jak to nie pomoże to możesz wysłać ją na serwis do dystrybutora AMB Bike z Częstochowy AMP Polska - Siedziba Firmy patrząc na ten schemat raczej sam tego nie złożysz http://www.rohloff.d...eedhub_2011.pdf
szczym Napisano 5 Grudnia 2012 Autor Napisano 5 Grudnia 2012 właśnie dzwoniłem do amp czestochowa serwis, pan zupełnie niewiedzał o co chodzi ... to jest polski dystrybutor ? co za wstyd ... dzięki za info wszystkim, dzwonie do kajakcustom.com może coś poradzi
lyndowss Napisano 5 Grudnia 2012 Napisano 5 Grudnia 2012 Lyndowss widziałeś kiedyś tego Rohloffa, nawet na obrazku? Już tak, wiem gdzie mój błąd. Zapomniałem, że są takie piasty nie tylko na bębenku.
kulasss Napisano 5 Grudnia 2012 Napisano 5 Grudnia 2012 Miałem podobny problem, wystarczyło zluzować trochę napięcie linek sterujących. Być może przyczyną jest nieprawidłowe zazębianie. Czy problem dotyczy jakiegoś konkretnego przełożenia?. Co do polskiego przedstawiciela - pozostawmy bez komentarza Kulasss
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.