Skocz do zawartości

[rama] Co sądzicie o s-works'ie M5

Dworniok

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Głównie ze względu na pochłanianie drgań w carbonowej, moje alu pochłania tylko tyle ile mi potrzeba w HT. Auta też wolę twarde jak deska, dosłownie. Nawyki ze sportowej młodości. ;)

Napisano

No właśnie o to chodzi, że nie pochłania. Ale jak wspomniałem przy fullu to inna historia i tam rozważam pełen carbon, od kiery po koła. ;)

Napisano

Z drugiej strony pewnie lubisz też sztywne ramy, a tu carbon jest jednak wyczuwalnie lepszy, jakiś kompromis musi być.Sam nie wiem co bym wybrał, nie tłumiącą, ale nie przesadnie sztywną, czy sztywną, ale tłumiącą.

Napisano

Karnij się na alu Reactionie tym starszym, sam ocenisz czy nie jest sztywny. ;) Nowsze jak czytałem już niestety takie nie są. Trek 8500 który słynie z tego że jest sztywny w moim odczuciu jest pod tym względem gorszy od Reactiona. Bardzo to odczułem po zmianie.

Napisano

Ale mieszacie :)

Nie będę wywoływał kolejnej dyskusji nad alu i włóknem, przewaga drugiego jest niepodważalna...ale s-works to s-works i jeśli rozmiar czy geometria odpowiada to nie ma co się zastanawiać; najlepsza dostępna alu rama na rynku. Co do sztywności cóż, różnice pomiędzy ramami podobnej klasy wg mnie są tak minimalne, że bez sensu sobie tym zaprzątać głowę.

A tak swoją drogą, nie wiem czy czasem zrobienie naprawdę dobrej ramy alu nie będzie trudniejsze od karbonowej.

Napisano

Do tych co twierdz, że nie widziałem carbon'u. Sam mam tylny wahacz carbonowy i kierownice. A co do ram carbonowych a ameliniowych. Carbon może lepsze ze względu na wage. Ale i tak wole Kupić rame z nalepką s-works

Napisano

Bierz s works-a, ta rama jest najlepsza wśród aluminiowych, gdybym miał teraz kasę to właśnie taką ramkę bym sobie sprawił zamiast reactiona :thumbsup:

Napisano

Tak, ale lekko gorzkawy, nie wiem czy KAROL się na takich zna.

Sam się tak jakoś napisał, gdy przeczytałem jak ważna jest dla Ciebie nalepka ;)

Tak czy inaczej bierz, dobra rama i tyle w temacie.

Napisano

Młodziutki, to jest damska rama ;). Ale z S-worksem wyjdzie, tylko że nie wiadomo za ile. Mogę wydać do 1400. Bo więcej nie mam, na razie. A jeszcze musi na Full XTR starczyć ;) i Jeszcze na jakiś konkretny amor R7 albo Sid race.

Napisano

Prawie 1.5tys. za używanego aluminiowego ht?Błąd robisz, no ale to Twoja sprawa.

No wiesz kolego na alledrogo i po 3500zł używane może nie aluminium ale np karbony są :D

Napisano

Dlatego napisałem " używanego aluminiowego ht ".W ogóle uważam, że kupno aluminiowego hardtaila za więcej niż 1000zł jest bez sensu, no ale co kto lubi.

Napisano
A amorek chyba sid, a może ten fox. pomyśle
To może się gdzieś przejedź na jednym i drugim. To trochę inna filozofia działania. Ja na przykład nie trawię tego jak pracuje Fox.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...