Skocz do zawartości

[rowery OK/SS] Ciekawe, piękne, brzydkie, niezwykłe, zewsząd. Cz.2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po co się oburzać. Przecież sztyca to tylko sztyca, kawałek metalu który ma wejść w ramę. A ten egzemplarz też nie jest z jakiejś limitowanej, kolekcjonerskiej edycji na ileśtam-lecie. Niczym się ta sztyca nie różni od zwyczajnej aero, poza znaczkiem Campagnolo. 

Napisano

Według mnie przerabianie części, w ten sposób (nieodwracany), to idiotyzm.

Nie lepiej wypolerować, sprzedać i kupić coś w odpowiednim rozmiarze?

Poza tym jest to jednak jakiś kawałek historii.

To tak jak latynosi, którzy do klasyków, El Camino, Cuda itp. dopieprzają wielki spojler, chromowane 23124342"-ówki i oczo######ny lakier.

Ro#####alają na pierwszym lepszym zakręcie i wszystko leci na złom...

Napisano

Zgadzam się jeżeli chodzi o rzadkie przedmioty. Takich sztyc jest od groma. Poza tym dla mnie prawdziwymi klasykami są części produkowane najpóźniej na początku lat 80, z nielicznymi wyjątkami.

Napisano

Za parę lat to i tego typu sztyce, części będą klasykami.

Jeżeli ludzie będą takie rzeczy robić, to z tych przyszłych klasyków zostanie jedynie złom...

Napisano

935262_10152810048915364_111096532_n.jpg

Hahaha umarłem!!!

Rama rozlazła jak Wagant, a śmieci spokojnie za 3-4 tyś nasrane :laugh:

Brzydal do tego...

+

Waga jakieś 15kg.

Napisano

Gdzie Ty tu widzisz 3-4 koła? Jedyna warta uwagi część, to aerospoke więc jedynie 1,5k zł psu w dupę. Korba BLB, z przodu dramat pokroju swift arriv, brzydal kompletny ten rower.

Napisano

3-4 może nie, ale i tak patrząc na kasę wsadzoną w projekt, efekt końcowy jest gówno wart...albo i gorzej.

Napisano

ten aerospoke jest chromowany.. a ramka to Bianchi plus nitto... Custom po calosci wiec mysle, ze grubo ponad 4 kola wyjdzie..

Napisano

nie wszystko co nitto jest drogie, tutaj zwykły mostek nitto pearl (150-200 zł, realnie do dostania za 100), kiera b123 - spokojnie 120-150 zł, rama - zdjecie takie, ze nie widac, ale tak samo jak nitto - nie wszystko jest drogie. 4 to mój Super naruszył ;)

Napisano

kutwa nawet zdjec nie potraficie dobrze ogladac juz nie mowiac o tym zeby sobie przepisac stronke i w nia zalukac :whistling:

Napisano

a to mało stron, które tłuką własny znak wodny na cudzych zdjęciach? ze zdjęcia nawet nie wynika, że ten aerospoke jest w chromie - tak btw ;)

nie unoś się ;)

Napisano

spokojnie panowie bez cisnienia :thumbsup:  tylkoo fajnie sie czyta jak ktos nie wie a gdyba hehe

btw. moj kosztowal ponad piatke i tez gowno jest w nim haha

Napisano

Widzieli, widzieli. A nawet mieli taką korbę. W zasadzie fajna sprawa, przełożenie można zmienić w każdej chwili. Z drugiej strony jak się wkręci nogawka to nawet gorzej niż na ostrym. Shimano próbowało lansować to rozwiązanie w grupie dla amatorów, bodajże Tourney'u z 1982 roku(piszę z pamięci więc mogę pleść głupoty). Niestety, jak wiele "innowacji" tej firmy, nie przyjęło się.

Napisano

Czy ja wiem czy się nie opłaca... W singlu działa to tak samo jak wolnobieg z tyłu, korzyści daje tylko w kolarce. Ale jak chcesz mieć niepowtarzalny rower to pewnie że warto bo takich korb zbyt wiele nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...