Arni220 Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 To ustaw tak, aby nie ocierała. Jak będzie trochę więcej jak "regulaminowe" 2-3mm to też powinna działać poprawnie po właściwej regulacji, oczywiście Tak właśnie zrobiłem, ustawiłem teraz na ok. 4-5mm i wygląda, że jest OK. Pewne jest, że tarczy 40z nie da się założyć bo ta ma jeszcze mniejsza średnicę, a więc i przerzutkę było by trzeba jeszcze bardziej obniżyć. Ale przypomniałeś mi o tej osłonie. W starej korbie z której wziąłem tarczę 42z była ona założona, pytanie czy ją odnajdę. Szkoda zniszczyć przypadkowo praktycznie nową korbę.
dziobolek Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 ...Pewne jest, że tarczy 40z nie da się założyć... Da się, tylko że prześwit pomiędzy zewnętrzną tarczą a prowadnicą będzie większy Tak jak pisałem wcześniej, u mnie przy tarczy 42z prześwit miał więcej niż 5mm (na pewno nie mniej), i wszystko "banglało" bez zarzutów, więc dwa zęby mniej, wielkiej różnicy IMHO nie robią. No i jeszcze jedno - ja na starej korbie (42/34/24) nie miałem żadnej osłony na zewnętrznej zębatce.
Arni220 Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 Da się, tylko że prześwit pomiędzy zewnętrzną tarczą a prowadnicą będzie większy Ale będzie to uwarunkowane spadaniem łańcucha poza korbę. JA dziękuję za takie rozwiązanie.
dziobolek Napisano 10 Kwietnia 2013 Napisano 10 Kwietnia 2013 Wcale nie... czytaj, co pisałem wcześniej - Tobie spada, u mnie nie spadał, więc...???
Arni220 Napisano 10 Kwietnia 2013 Napisano 10 Kwietnia 2013 No dobra, a kolejne pytanie. Mam cały osprzęt 9s, chciał bym założyć jednak tarczę 40z z systemu Dyna-Sys, to na jaką przerzutkę muszę wymienić obecnie posiadaną by nie haczyć o średnią tarczę? Czy może być to np. XT od systemu dziesiątkowego? Jeśli tak, to jaki model?
dziobolek Napisano 10 Kwietnia 2013 Napisano 10 Kwietnia 2013 Moim zdaniem przód też powinien pozostać 9-rzędów, chyba że masz zamiar w przyszłości migrować na 10. Przerzutka z systemu 10 też powinna "banglać" bez większych problemów. Pod tarczę 40t powinieneś szukać przerzutki pod 42t (bo mniej chyba nie ma), czyli np. - 3x10 42t - http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=67202
Arni220 Napisano 11 Kwietnia 2013 Napisano 11 Kwietnia 2013 No wiesz, powinien zostać ale niestety nie pozwala pomniejszyć tarczy do 40z w korbie 3 rzędowej. System Dyna-Sys ma też tarcze 3 rzędowe ale z automatu 42z, + to co ja mam czyli 32-24. Rozumując przerzutka też powinna już być dostosowana do 42z i powinna pozwolić na wsadzenie 40z. Pytanie, czy może są właśnie jakieś modele przerzutek Shimano dostosowane do 3 tarcz już w układzie 40-32-24 a nie tylko na 42? Wcześniej zapomniałem dodać, że potrzebuję Top-swing.
dziobolek Napisano 11 Kwietnia 2013 Napisano 11 Kwietnia 2013 Tutaj masz top swing 3x10 42t - http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=69397
Arni220 Napisano 12 Kwietnia 2013 Napisano 12 Kwietnia 2013 Zrobiłem wczoraj test terenowy z blatem 42z dość słabej jakości. Ewidentnie szło odczuć brak pinów do wrzucania łańcucha ale co najważniejsze łańcuch nie spadł mi ani razu poza korbę. Kiedyś może dokupię jakiś lepszy SLXa. W przyszłości przydała by się też dedykowana przerzutka do napędu dziesiętnego bo wyższe ustawienie obecnej, pewnie było przyczyną zawinięcia się łańcucha podczas zmiany z 32 na 42. Raz mi się to przytrafiło, a kiedyś przytrafiało mi się to w rowerze córki, gdzie przez nieuwagę też miałem za wysoko ustawiona przerzutkę.
Mod Team Puklus Napisano 12 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 12 Kwietnia 2013 Największy problem jest gdy mamy napęd rozpięty co 10, czyli 42/32 a mamy zminarke przystosowaną do większych różnic wtedy moga sie pojawiać problemy jak wyżej opisane.
Arni220 Napisano 12 Kwietnia 2013 Napisano 12 Kwietnia 2013 A są zmieniarki na trzy blaty do mniejszych różnic niż 10?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.