Skocz do zawartości

[KORBA] 42-24 czy 44-22 T? 170 czy 175 mm?

huca

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Działało to u ciebie prawidłowo? Bo ja próbowałem z 42-32-24 z przerzutką 9s i w żaden sposób nie mogłem tego ustawić. bardzo problematyczne okazało się przerzucanie z 24 na 32. Po przywróceniu młynka 22 problemu nie było. Zagłębienia w blatach mogą być te same, ale zauważ, że przerzutka nie przerzuca o 12 zębów tylko o 10. Gdy uda ci się ustawić 32 na 42, to rozwali się przy 24 na 32. Przerzutkę przednią ustawiam może 10 minut. Z tym nie mogłem dojść do ładu przez godzinę.

A jaki masz łańcuch? Pod 9 czy 10?

Napisano

Ja kupiłbym korbę SLX 9x10, poszukaj w necie sporo ludzi jeździ na takim mieszanym napędzie i działa. Z kasetą bym nie ryzykował i kupił XT na pająku.

A co do łańcucha to polecam wippermanny.

Napisano

2. kupić za 330 zł do 10rz napędu i modlić się, żeby zadziałało z tym co mam. Mieć zarezewowane dodatkowo 235 zł na przed. przerzutkę (110zł) i lewą manetkę (125zł).

Drugie rozwiązanie mi się średnio podoba. (...)

Przecież przednia przerzutka XT kosztuje 130 zł, a SLX dostaniesz nawet za 69 zł. Nie widzę też powodu dlaczego miałbyś zmieniać lewą manetkę - będzie chodzić z nową przerzutką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...