sulex Napisano 6 Października 2012 Napisano 6 Października 2012 Koledzy, znalazłem na necie korby do mojego roweru, chce zamówić, ale nie wiem jaką długość. Możecie mi powiedzieć jaka jest długość lewych korb w tych rowerach? Mam Kross Hexagon V3 rozmiar ramy 21"''
Mod Team Puklus Napisano 6 Października 2012 Mod Team Napisano 6 Października 2012 Korbę możesz kupić dowolną a rozmiar dobiera sie do twojego wzrostu a dokładniej długości nogi. http://enduro69.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=41 to ci powinno pomóc.
kinder85 Napisano 6 Października 2012 Napisano 6 Października 2012 Sam zdecyduj jaką długość ramion wolisz, a jakie są różnice miedzy nimi dowiesz się np tu ----> http://www.forumrowerowe.org/topic/77165-korby-dlugosc-ramion-korb/ ale masz spory rower tak więc króciakiem nie jesteś i raczej bym 175 brał na Twoim miejscu
sulex Napisano 6 Października 2012 Autor Napisano 6 Października 2012 No mam 190 wZrostu, 16 lat, ale chodzi mi to że chce kupić tylko lewą i żeby była tak sama jeśli chodzi o długośc jak prawa Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
Jaca911 Napisano 6 Października 2012 Napisano 6 Października 2012 na korbie od wewnętrznej strony masz wybity rozmiar
sulex Napisano 6 Października 2012 Autor Napisano 6 Października 2012 Chodzi o to 170 ? Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
sulex Napisano 6 Października 2012 Autor Napisano 6 Października 2012 Oki dziękuję już sobie zamawiam Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
lyndowss Napisano 6 Października 2012 Napisano 6 Października 2012 Zwróć uwagę czy łączenie na kwadrat, o ile masz korbę na kwadrat jest w kształcie rombu, czy kwadratu patrząc wzdłuż ramienia. Co do samej długości korb to szczerze wątpię, żeby te 5mm zrobiło jakąś znaczącą różnicę w stylu jazdy. Nie śmiećcie mu głowy tymi wymiarami. Czy ktoś z was widział 5mm na oczy? To jest prawie nic.
Grand231 Napisano 7 Października 2012 Napisano 7 Października 2012 W teorii te 5 mm robi różnicę. Jeżeli jeździsz na wysokiej kadencji to lepiej mieć 170 mm jeżeli jeździsz siłowo to lepiej mieć 175 mm.
kinder85 Napisano 7 Października 2012 Napisano 7 Października 2012 Niby 5mm ale jak stopa pokonuje pewien okrąg w trakcie pedałowania to jest to dla niej jest już 10mm większa bądź mniejsza średnica tego okręgu Gdybym zasłużył na zaliczoną maturkę z matematyki to potrafił bym pewnie obliczyć o ile stopni zmienia się kąt zgięcia kolana dzięki temu centymetrowi ale nie zasłużyłem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.