Skocz do zawartości

[korba] Jaką kupić do kross Hexagon V3?

sulex

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koledzy, znalazłem na necie korby do mojego roweru, chce zamówić, ale nie wiem jaką długość. Możecie mi powiedzieć jaka jest długość lewych korb w tych rowerach? Mam Kross Hexagon V3 rozmiar ramy 21"''

Napisano

No mam 190 wZrostu, 16 lat, ale chodzi mi to że chce kupić tylko lewą i żeby była tak sama jeśli chodzi o długośc jak prawa

Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk

Napisano

Zwróć uwagę czy łączenie na kwadrat, o ile masz korbę na kwadrat jest w kształcie rombu, czy kwadratu patrząc wzdłuż ramienia.

Co do samej długości korb to szczerze wątpię, żeby te 5mm zrobiło jakąś znaczącą różnicę w stylu jazdy. Nie śmiećcie mu głowy tymi wymiarami. Czy ktoś z was widział 5mm na oczy? To jest prawie nic. ;)

Napisano

Niby 5mm ale jak stopa pokonuje pewien okrąg w trakcie pedałowania to jest to dla niej jest już 10mm większa bądź mniejsza średnica tego okręgu :P Gdybym zasłużył na zaliczoną maturkę z matematyki to potrafił bym pewnie obliczyć o ile stopni zmienia się kąt zgięcia kolana dzięki temu centymetrowi ale nie zasłużyłem :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...