Skocz do zawartości

[dętka] Dętki lepszej jakości np. Schwalbe

BonusPL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sprawdz czy shreader przejdzie ci przez otwor w obreczy bo zawor jest szerszy i czasem jest problem (szczegolnie jesli obrecze ne sa UST ready). Jesli masz presty to Continetal ma wykrecane zawory co moze byc przydatne.

Napisano

Poza tym Schwalbe nie jest już synonimem jakości. Z moich nowych dwóch dętek tejże produkcji notorycznie uciekało powietrze. Oddałem do sklepu.

Napisano

Ponad 3 lata miałem z tyłu Schwalbe i zero problemów, lecz dziś wymieniłem ją na CST (trochę mi brakuje tego gwintu, gdyż stabilizowało mi to końcówkę wentylka). Z przodu przedziurawiłem jedna Schwalbe i wymieniłem na taniego Vee Rubber, która spisywała się dobrze przez ponad 6-8 miesięcy a potem kaput. Po kolejnej dziurze poszukałem czegoś trwalszego i padło na Continental - wygląda dobrze i jest w miarę lekka. Odnoszę wrażenie, że nie ważne co się kupi snejka łapiemy zawsze w najmniej oczekiwanym momencie :)

Napisano

Dętki Continetala polecam. Sam mam takie i nawet przy znacznej ilości łatek (strasznie pechowy ten sezon) trzymają dobrze powietrze. Wagowo też nie jest źle.

Napisano

Panie i Panowie!

Bez przesady... Wystarczy że zajedziecie do McDonalda po przejażdżce i do roweru dokładacie więcej niż wszystkie dętki (razem z powietrzem) wzięte...

Napisano

Polecam dętki continental , z przodu mam schwalbe i muszę co 3-4dni dopompowywać bo uchodzi jednak te powietrze . A kupiłem continental ( niewiem jaki model ) a powietrze jak było 3.5bara tak i jest ;D już od msc nie pompowane i muszę powiedzieć że dobra dętka ;)

Napisano

Ja na standardowych z levela a2 (Czeskie dętki rubena, na allegro po 12zł) już 3,8kkm i na razie jeden kapeć - szkło, skutecznie zaklejony łatką która trzyma już 500km.

Myślę że opona przy przebijaniu ma o wiele większe znaczenie. ;)

Napisano
  W dniu 29.08.2012 o 18:38, GhOsTwrc napisał:

detka za 9 zl wazy 250g a detka geax 19.90 zl wazy 140g taka jest roznica.

ale ta różnica masy z reguły wynika z różnicy grubości ścianki ...lekkość to delikatność

Napisano

Ale czemu tu się dziwić? Dętka o wadze 140g z przeznaczeniem XC i pod koło 26" to nie jest jakiś mocno wylajtowany wynalazek. Zabawa zaczyna się po zejściu poniżej 130g.

Napisano

no np ostatnio trafiłem Maxxis Flyweight o wadze 90 g !

rower stał miesiąc, nie jeżdżony , nic powietrza nie zeszło

Napisano

ja jeździłem na dętkach cst , mam już wytartą opone i czasem mi się zdarzało złapać kapcia 2 razy dziennie . Po zakupieniu dętki shwalbe jeżdze juz z 3 miesiące bez problemu , cały czas na strych oponach

Napisano
  W dniu 6.09.2012 o 06:16, tomkaz016 napisał:

ja jeździłem na dętkach cst , mam już wytartą opone i czasem mi się zdarzało złapać kapcia 2 razy dziennie . Po zakupieniu dętki shwalbe jeżdze juz z 3 miesiące bez problemu , cały czas na strych oponach

ty lepiej opone wymień, a nie dętki.

Napisano

Do nie łapania kapci to najlepiej najtańsze drutówki, jednak moc drutu rządzi ^^ Co do dętki to koledze ze Schwalbe ucieka strasznie powietrze, z dętki za 13 zł (wymieniał z tyłu) już nie.

Napisano
  W dniu 6.09.2012 o 20:49, TrueFaith napisał:
Do nie łapania kapci to najlepiej najtańsze drutówki, jednak moc drutu rządzi

Taa, a co ma drut do łapania kapci?Nic, kompletnie nic.Liczy się oplot tpi, miękkość mieszanki i bieżnik, a najczęściej po prostu pech lub szczęście.

Napisano

Jak szkło jakieś stosunkowo małe i masz taką "ścianę" z drutu to zawsze jakaś ochrona, często ratuje też jak mówisz bieżnik (na slickach to nie radzę po szkłach jeździć hehe)

Napisano

Mniejsze szanse na przebicie wersji drutowej wynikają z czegoś zupełnie innego. To najtańsze, najbardziej podstawowe i najcięższe egzemplarze, ścianki takiej opony są po prostu grube.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.