snaf19 Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 am pewien problem bo wczoraj mi sie wygięła moja padaka Rst Omni 191 i chciał bym abyście mnie nakierowali na jakiś budżetowy zmienik i z deka lepszy.
snaf19 Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Napisano 23 Sierpnia 2012 Jaki budżet? 300 zl tak chce na to poswiecić
Mod Team Puklus Napisano 23 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 23 Sierpnia 2012 Jak chcesz budżetowo, ważysz ok 65kg, masz stery ahead 1 1/8" to odezwij sie do mnie bo mam wideł na sprzedaż jak jesteś zainteresowany.
lyndowss Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 A ja powiem, że szablonowo możesz kupić XCR'a! Było na forum z milion razy. Złapiesz go za około 250 zł z blokada na koronie. Bardzo dobry amortyzator jak za ta kasę. Luzy złapie, ale działać nadal będzie przy odpowiednim traktowaniu goleni górnych BRUNOX'em i regularnym smarowaniem go w środku. Prosta budowa nie powoduje problemów przy rozdzieleniu goleni górnych od dolnych i wyczyszczenie ich i przesmarowanie. SR Suntour XCR za tą kasę i nic lepszego nie znajdziesz. Chyba, że jakąś dobrą używkę. Najważniejsze, żeby to był model 2011 i nowszy. Nie mają anodowej goleni i wygląda ładniej i ma większą średnice po mojemu, ale to tylko takie moje odczucia jak je widziałem. Nie mierzyłem tego. A wypowiedź Puklus'a brzmi tak jakby miał właśnie ten uginacz na sprzedaż.
adii22 Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 No, z nowych XCR to dobry pomysł, póki nowy, pracuje nawet nieźle No, do pierwszych stu kilometrów, potem pracuje jak pracuje (tak, mam styczność z takowym XCR, tak serwisowałem, tak jeździłem). W tej cenie? Brać i nie żałować. Tylko nie pchać się w regulacje tłumień powrotu, manetek, etc. W tym amortyzatorze po pewnym czasie blokada potrzebna nie będzie, bujać nie będzie - a prosta blokadka na prawej goleni, odpalana z dźwigienki prostej wystarczy jakby jednak coś bujnąć miało..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.