Skocz do zawartości

[Amortyzator] Rst Omni 191 budrzetowy zamienik

snaf19

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

am pewien problem bo wczoraj mi sie wygięła moja padaka Rst Omni 191 i chciał bym abyście mnie nakierowali na jakiś budżetowy zmienik i z deka lepszy.

• Mod Team
Napisano

Jak chcesz budżetowo, ważysz ok 65kg, masz stery ahead 1 1/8" to odezwij sie do mnie bo mam wideł na sprzedaż jak jesteś zainteresowany.

Napisano

A ja powiem, że szablonowo możesz kupić XCR'a! :D Było na forum z milion razy. Złapiesz go za około 250 zł z blokada na koronie. Bardzo dobry amortyzator jak za ta kasę. Luzy złapie, ale działać nadal będzie przy odpowiednim traktowaniu goleni górnych BRUNOX'em i regularnym smarowaniem go w środku. Prosta budowa nie powoduje problemów przy rozdzieleniu goleni górnych od dolnych i wyczyszczenie ich i przesmarowanie. SR Suntour XCR za tą kasę i nic lepszego nie znajdziesz. Chyba, że jakąś dobrą używkę. ;) Najważniejsze, żeby to był model 2011 i nowszy. Nie mają anodowej goleni i wygląda ładniej i ma większą średnice po mojemu, ale to tylko takie moje odczucia jak je widziałem. Nie mierzyłem tego.

A wypowiedź Puklus'a brzmi tak jakby miał właśnie ten uginacz na sprzedaż.

Napisano

No, z nowych XCR to dobry pomysł, póki nowy, pracuje nawet nieźle ;) No, do pierwszych stu kilometrów, potem pracuje jak pracuje (tak, mam styczność z takowym XCR, tak serwisowałem, tak jeździłem). W tej cenie? Brać i nie żałować. Tylko nie pchać się w regulacje tłumień powrotu, manetek, etc. W tym amortyzatorze po pewnym czasie blokada potrzebna nie będzie, bujać nie będzie :whistling: - a prosta blokadka na prawej goleni, odpalana z dźwigienki prostej wystarczy jakby jednak coś bujnąć miało..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...