Skocz do zawartości

[latarka] Latarka Cree Q5, zoom z Allegro

liwos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Głownie jeżdże po mieście a nie lesie,poprostu gdy nie ma oświetlenia na drodze to chciałbym coś przed sobą widzieć(wiadomo dziór na drogach nie brakuje) jednak za taką cene latarka juz dośc dobrze powinna świecić czyż nie?

Napisano

mam na takiej samej diodzie latarkę tyle że w innej obudowie . I powiem ci tak tam gdzie nie ma latarni i dodatkowo drogę otaczają drzewa nic nie widać. Ile masz pieniędzy?

W lidlu za 2 dni zaczyna się promocja będą fajne latarki za 35zł na diodzie xp-g

http://allegro.pl/latarka-skyray-xm-l-xml-t6-1000lm-aku-ladowarka-i2558546101.html

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-CF5CC050-BDDB76C0/lidl_pl/hs.xsl/index_29393.htm

Napisano

Witam. Wiadomo coś więcej o specyfikacji tych latarek z LIDLa? Szukam i szukam ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnych informacji oprócz tych na stronie marketu.

Napisano

Jasiek Ty nie masz XR-E Q5, nie siej paniki, ja mam taka jak w 1 i 2 linku, daje to ze 150LM, wystarcza do jazdy tam gdzie nie ma latarni, ale o zap***** nie ma co myslec. jesli potrzebujesz spokojnie wrocic do domu po nocy, to ona w zupelnosci wystarczy.

ale jesli a tym Sky rayu jest rzeczywiscie xm-l to jest sporo wiecej swiatla, jednak opis i brak fotek nie zachecaja.

Jasiu Twoja daje z 50LM moze... ;)

Napisano

Nie wierzę że ta lampka z lidla może porządnie świcić. A po drugie szukam czegoś z ładowarką i ogniwem, bo kupowanie co 3-4 dni baterii nie za bardzo mi się podoba :)

Napisano

jesli w lidlowskiej lampce bedzie dioda xp-g to nie ma co sie zastanawiac w ogole... kupujesz ladowarke i akumulatorki i masz dobry zestawik.

jesli natomiast xp-c tak jak ostatnio to jednak te ktora podales na xr-e jest lepszym wyjsciem.

Aku z zestawu zapewne za dobre nei bedzie, ale ze 4h poswieci. nic lepszego nie ma w tej cenie, chyba ze to co podal Jasiek Sky Ray na xm-l to da najwiecej swiatla, napisz do sprzedajacego zeby dal fotki szczegolowe.

Napisano

Nie chodzi mi o zapier****nie tylko własnie normalny porwót do domu asfaltową drogą no i przez to chciałbym widzieć dziury kilka metrów przedemną.

http://img05.allegro...24/2542202429_6

A to co na tym foto jest to jak sądzicie,realne czy nie bardzo?To z tej latarkido której sie przymierzam.

Napisano

Nie chodzi mi o zapier****nie tylko własnie normalny porwót do domu asfaltową drogą no i przez to chciałbym widzieć dziury kilka metrów przedemną.

http://img05.allegro...24/2542202429_6

A to co na tym foto jest to jak sądzicie,realne czy nie bardzo?To z tej latarkido której sie przymierzam.

Wysłałem kilka zapytan do ludzi którzy kupili tą latarkę z allegro, na razie 3 osoby odpisały i są mega zadowolone, pisali że te zdjęcia z aukcji przedstawiają realne światło jakie daje latarka. Jakość wykonania też podobo jest bardzo dobra. Także ja już jestem zdecydowany w cenie 60 zł nic lepszego chyba nie dostanę. :)

jesli w lidlowskiej lampce bedzie dioda xp-g to nie ma co sie zastanawiac w ogole... kupujesz ladowarke i akumulatorki i masz dobry zestawik.

jesli natomiast xp-c tak jak ostatnio to jednak te ktora podales na xr-e jest lepszym wyjsciem.

Powiedz jak rozpoznać jaka jest wsadzona tam dioda ?

Napisano

Powiedz jak rozpoznać jaka jest wsadzona tam dioda ?

Co do latarki ne xr-e Q5 to wiem bo sam ja mam...

a jak rozpoznac diode... trzeba wiedziec jaka budowe makazdy model, czym sie roznia, i jak rozpoznac w obrebie jednej grupy np XP - ktora to wersja... musisz poczytac, zauwazac roznice.

Napisano

Wysłałem kilka zapytan do ludzi którzy kupili tą latarkę z allegro, na razie 3 osoby odpisały i są mega zadowolone, pisali że te zdjęcia z aukcji przedstawiają realne światło jakie daje latarka. Jakość wykonania też podobo jest bardzo dobra. Także ja już jestem zdecydowany w cenie 60 zł nic lepszego chyba nie dostanę. :)

No teraz to rozwaliłeś mnie tymi zapytaniami.Świetna robota kolego,bardzo sie to przyda :)

Też chyba kupię tę,za którą sie ogladałem :)

Napisano

Ja też się podepnę do tej wypowiedzi z racji tego , dzisiaj podczas jazdy na kostce szkiełko i odbłyśnik poprostu wyleciał a nie takie lampy na dynamo nie dają dużo światła więc kolega mi zaproponował takie oświetlenie jakie ma w swoim Hexagonie - to właśnie z lidla tylko , że on nocą bardzo rzadko jeździ i jeszcze go nie testował - więc pytanie do was czy to oświetlenie lidlowskie da radę oświetlić drogę przy prędkości do 15 km/h (w nocy szybciej nie jeźdzę bo zbyt dobrze nie widzę i nie ryzykuję).

Napisano

Ma ktoś może Cateye HL-EL135 ??

Mam dwie, w rowerze żony i w swoim. Nie polecam za te pieniądze, ostatnio nawet wziąłem obie na wieczorną jazdę i bardzo biednie to świeci. Na asfalcie powyżej 30 km/h czułem się mocno nieswojo, w lesie to już w ogóle nędza. Moim zdaniem za te pieniądze nie warto. Zalety to bardzo ładny wygląd i wygodny uchwyt na kierownicę. Do roweru miejskiego na oświetlone ścieżki i jako dobrze widoczne z daleka światło pozycyjne jest OK, do górala się nie sprawdza, do szosy też nie bo nie pojedziesz szybko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...