Skocz do zawartości

[do 8000zł ] rower mtb poison czy coś innego?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam poszukuję rowerku do 8000zł obecnie jeżdze na scottem scale 35 na pełnym xt i magura durin na przedzie. W rowerach jestem kompletnym laikiem dlatego też proszę o pomoc. Rower ma służyć głównie do jazdy po mieście (bruk). Codzienna jazda do pracy raz do dwóch razy w tygodniu wypad do lasu troche zjazdów korzeni itp. Rower nie bedzie brał udziału w żadnych zawodach typowa amatorka. Myślałem nad poisonem : http://allegro.pl/nowy-poison-graphene-reba-rl-shimano-xtr-frm-i2511686522.html Proszę o wasze opinie oraz podpowiedzi na jakim modelu się skupic

Napisano

Tak, full na bruk i dojazdy do pracy jest idealny.

@autor - obecnie jeździsz na dobrym rowerze (chyba że to jakiś stary rocznik i się sypie). Czemu zmieniasz?

Napisano

Zmiana Scotta na Poisona jak dla mnie nie ma żadnego uzasadnienia, a jeśli nie znasz się na rowerach to proponuję trochę poczytać ...

Napisano

Nie wiem po co chcesz zmieniać rower, jak obecnego ledwo wykorzystujesz. Pomyśl na kupnem drugiego roweru do poruszania się po mieście i na dojazdy do pracy, a konkretnie crossa . Za okolo 5-6 tys. kupisz super wyposażony rower. Reszte pieniędzy możesz przeznaczyć na rozbudowę Scotta np. nowe lekkie koła,opony ,dętki ,wymiana zużytego łańcucha/kasety, nowsze hamulce,wymiana rurek na karbonowe.

Napisano

Szerze zmieniam bo mi się trochę znudził lubie co jakiś czas kupić sobie coś nowego to jest mój scott http://allegro.pl/scott-scale-35-carbon-dt-swiss-magura-formula-xt-i2575169276.html chciałbym kupić coś zupełnie nowego. Zastanawiałem się nad fullem ale nie wiem czy będzie mi się wygodnie na nim juezdziło musiałbym gdzieś spróbować a nikt ze znajomych fulla nie ma... może jeszcze jakieś linki konkretne to może coś sobie wybiore. Ma być nowy lekki zwrotny i dać się rozpedzić na bruku/asfalcie w miarę lekko ;]

Napisano

Szerze zmieniam bo mi się trochę znudził lubie co jakiś czas kupić sobie coś nowego to jest mój scott Scott scale 35 carbon dt swiss magura formula XT (2575169276) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. chciałbym kupić coś zupełnie nowego. Zastanawiałem się nad fullem ale nie wiem czy będzie mi się wygodnie na nim juezdziło musiałbym gdzieś spróbować a nikt ze znajomych fulla nie ma... może jeszcze jakieś linki konkretne to może coś sobie wybiore. Ma być nowy lekki zwrotny i dać się rozpedzić na bruku/asfalcie w miarę lekko ;]

A ja proponuje :

http://www.ssc.pl/cat/index.php?k=2&r=2012&t=10&podkat=12&p=333

skoro chcesz zmarnować 8000,- to może warto trochę dołożyć.

Bardzo wygodny i krawężniki mu nie straszne.

Nie sprzedawaj Scotta, tak jak kolega radził kup 2 rower do jazdy po mieście.

pozdrawiam

Napisano

kolega 8tysięcy a 32 to wilka przepaść na dwa rowery mnie nie stać chyba że jeden tak jak pisałem i jeden do 1000zł na zime

Napisano

Znudził mu się rower który posiada, a nie góral ... ale skoro potrafił go kupić to sam sobie może znaleźć inny , nie widzę sensu dalszej dyskusji w tym temacie ... ewentualnych propozycji może poszukać w innych podobnych tematach ...

Napisano

Gdyby zakosztował prawdziwej jazdy na góralu i ją polubił, wątpię czy temat w ogóle by powstał.

Zgadzam się co do reszty, a autorowi proponuję wizytę na bikekatalog.pl. Do wyboru do koloru.

Napisano

tak opcji jest dużo ale jak wydaje tyle pieniędzy to chciałem kupić coś naprawdę dobrego dlatego też proszę o doradzenie. jak na razie uwagę skupiam na canyon nerve xc 9.0 (jest trochę droższy)

Napisano

czytałem niemiecką prasę i niby dt słaby nie wiem jak jest w praktyce i pewnie z moimi potrzebami by wystarczył ale jak wydawać taką kase to bym chciał mieć coś konkretnego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...