Skocz do zawartości

[spinka] Którą wybrać ?

sewer231

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

do 10 rzędówki Connex WIPPERMANN. Używam jej zarówno do łańcucha z WIPPERMANNa jak i do łańcucha Shimanowskiego. Plus jeszcze jedna spinka na zapas.

Napisano

Ja osobiscie mialem porblemy z zakladaniem spinki od srama do hg50 (8 rzedowy) . Teraz się zastanawiam, czy będe w stanie ją zdemontować :D

Napisano

Jeżeli od tego sprzedawcy to polecę Ci osobiście tą. http://allegro.pl/sp...2519943658.html Zero problemów z zapięciem i rozpięciem. Zawsze można pomóc sobie kombinerkami co w WIPPERMANN'nie niektórym sprawia trudność.

Spinki kmc , srama i podobne są ok, ale na łańcuchu shimano bez odpowiednich kombinerek nie rozepniesz tego.

Mnie ratuje tani multitool z wąskimi kombinerkami. Bez tego nie da rady ;)

Wippermany są drogie ale podobno 1 ręką rozepniesz.

Napisano

Ja mam zwykłą złotą spinkę sram i na łańcuchu sram 951 chyba czy coś takiego trzyma wspaniale i zdejmuje się ją bez problemu, ale trzeba to umieć ! Najpierw ściskamy na samym środku spinki i dopiero wtedy zsuwamy palcami do środka obydwie strony. Żadnego narzędzia nie potrzeba.

Napisano
Spinki kmc , srama i podobne są ok, ale na łańcuchu shimano bez odpowiednich kombinerek nie rozepniesz tego. Mnie ratuje tani multitool z wąskimi kombinerkami. Bez tego nie da rady

Dobrze wiedzieć, bo ja zdejmuje bez problemu palcami. To jest moje zdanie.

Chętnie bym Connexa kiedyś sprawdził. Może rzeczywiście jest lepsza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...