Skocz do zawartości

[siodełko] Odparzenia od siodełka, jakie kupić?

biazio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Mam Seryjne siodełko od Krossa A4, nie wiem jaka to firma, jest strasznie twarde, n o i mimo że jeżdżę na nim już 1,5 roku to nadal się nie przyzwyczaiłem, jak jeżdzę więcej (40-70km dziennie to robią mi się odparzenia ( w kroku, jakby to tak powiedzieć ;) ) Więc jako że od sieprnia mam zamiar jeździć troszke więcej chce zmienić siodęłko moje fundusze to jakieś 150-200 zł, Rower MTB ale jazda częściej rekreacyjna, kąt pozycji na rowerze to jakieś 30%

Pozdrawiam

Napisano

Czas pomyśleć o prostacie ;)

Siodełko od Selle Italia powinno być bardzo dobre np. to co polecił kolega venom, XO Flow. Ja osobiście wolałbym dopłacić ponad te 200zł i kupić Flite z "dziurką".

Napisano

Od siebie polecam Selle Italia C2 Gel Flow. Trochę ponad budżet ale naprawdę fajne siodło. To które polecił Venom też wydaje się niezłe. Moje dogorywa i może spróbuję właśnie tego XO, skoro mówicie, że wygodne ;)

P.s. Można je znaleźć dużo taniej poza Allegro ;)

Napisano
ja kupiłem je za ok 140 zł i śmga się na nim genialnie wygodne i nic nie uwiera

Chyba mnie przekonałeś ;) Jak nie podpasuje to wrócę do starego, dobrego C2.

Napisano

Siodełko które poleciłem jest SIODŁEM ANATOMICZNYM Z OTWOREM,druga sprawa to zakup i dopasowanie bielizny bo luźna da o sobie znać :P

a w miarę miękkie jest? nigdy nie miałem doczynenia z takim siodłem z otworem .

Napisano

A da się na tych siodełkach co pisaliście przejeździć dystanse 20-40km bez "pampersa" ?

Bo w następnym sezonie wymienie sobie moje Speca co mam z rowerem bo twarde i kupie dodatkowo jakieś spodenki Endury jeszcze. I fajnie jakby siodełko dało rade też bez spodenek z pampersem.

Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk

Napisano

Cześć.

Mam Seryjne siodełko od Krossa A4, nie wiem jaka to firma, jest strasznie twarde, n o i mimo że jeżdżę na nim już 1,5 roku to nadal się nie przyzwyczaiłem, jak jeżdzę więcej (40-70km dziennie to robią mi się odparzenia ( w kroku, jakby to tak powiedzieć ;) ) Więc jako że od sieprnia mam zamiar jeździć troszke więcej chce zmienić siodęłko moje fundusze to jakieś 150-200 zł, Rower MTB ale jazda częściej rekreacyjna, kąt pozycji na rowerze to jakieś 30%

Pozdrawiam

Napisano

Ja jeździłem na siodle Speca.Najniewygodniejsze siodło jakie miałem ever :) Po godzinie czułem się jak Azja...Siodełko to sprawa bardzo indywidualna.Obecnie mam Fizika (od jakichś 5 lat) i jest dobrze ale mogłoby być lepiej.Siodła firmy WTB mają opinię długodystansowych i polecam zainteresować się właśnie ich ofertą.

Napisano

Też czytałęm opinie na temat WTB ale ceny tych siodeł są sporę, ponowię pytanko dotyczące tych modeli sportourer-a Zoo i FLX, czy ktoś miał przyjemność na nich śmigać ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...