boczek696 Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 Witam, chciałem wymienić pedały po bodajże dwóch latach użytkowania, niestety musiałem do tego użyć ogromnej siły i pomocy imadła i dużej rury ;/ Nie wiem czemu pedał był krzywo zakręcony, po wykręceniu okazało sie ze z gwintu na pedale jak i wewnętrznego gwintu korby nic nie zostało, nowy pedał moge sobie luzem wkładać w lewą korbe ;/ Czy jest jakiś "domowy" sposób (poza wymianą kobry) aby pedał stabilnie umieścic w korbie ? (do czasu kupna nowej)
Kiciok Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 Nie. Na pewno nie ma bezpiecznego sposobu na to.
paszczaq Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 Nie. Na pewno nie ma bezpiecznego sposobu na to. JW. Jeśli jeździsz tylko po bułki, tymczasowo możesz spróbować rozwiązania na jakiś klej typu ośmiorniczka ale wtedy pewnie już pedała nie wykręcisz nigdy.
Mod Team Puklus Napisano 23 Lipca 2012 Mod Team Napisano 23 Lipca 2012 Jak by został choć troche gwintu to klejem do silników idzie to zrobić, jak jest gładko to tylko tulejowanie korby pozostaje, domyślam sie ze masz raczej tanią korbę wiec lepiej chyba będzie kupić nową.
lyndowss Napisano 26 Lipca 2012 Napisano 26 Lipca 2012 Nie. Na pewno nie ma bezpiecznego sposobu na to. Bzdura! Ja mam tuleję wstawioną w rowerze, a nie jest to tylko jazda po bułki i cały czas działa i nic się nie luzuje. Naprawdę świetne rozwiązanie. Zapłaciłem za to w serwisie 20zł razem z kosztem tulei.
Alpek Napisano 26 Lipca 2012 Napisano 26 Lipca 2012 Idź do tokarza i wstawcie tam tulejkę i nagwintujcie i po problemie, bądź tak jak mówił domyślam sie ze masz raczej tanią korbę wiec lepiej chyba będzie kupić nową. Na przyszłość naucz się wkręcać pedały prosto ! Powodzenia ! Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.