Skocz do zawartości

[łańcuch] Za krótki łańcuch

szczepan601

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, czy jeśli długość łańcucha obliczona wg wzoru z Wikipedii pomniejszona o 2 oczka jest jeszcze OK? Bo wg tego wzoru wyszło mi 108 ale przy rozkuwaniu w celu jego skrócenia uszkodziłem ogniwo zewnętrzne i musiałem odjąć jeszcze 2 ogniwa :(

Napisano

Zdecydowanie za krótki.

Ja według tego wzoru wyliczyłem 104 (dokładnie 103,4), oryginalnie miałem 106. Długość policzona była któtko pisząc zła. 106 u mnie to optimum

• Mod Team
Napisano

Jak dasz rade wrzucić 3x2 i 3x1 to nie jest za krótki, jeżeli tylko np 3x3 tez bym sie nie przejmował bo kto na takim przekosie jeździ ?

• Mod Team
Napisano

A dasz rade kupić luźne ogniwa z takiego łańcucha jak masz? Najpierw sprawdź czt dasz rade wrzucić te biegi co pisałem.

Napisano

A dasz rade kupić luźne ogniwa z takiego łańcucha jak masz? Najpierw sprawdź czt dasz rade wrzucić te biegi co pisałem.

6 ogniw jeszcze mam więc nie ma problemu, a wrzucać biegi będę jak pancerze do mnie dotrą ;) Następnym razem żadne wzory tylko przymiarka najpierw ;)

• Mod Team
Napisano

Zawsze możesz ręką wychylać przerzutkę i zobaczyć dokąd pójdzie. Masz brakujące ogniwa wiec nie ma płaczu tylko sobie roboty troche dodałeś i tyle :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...